Nokia Z Launcher pentru Android: placerea simplitatii

Nokai Z Launcher este un proiect ceva mai nou al celor de la Nokia, venit dupa ce divizia mobila a luat drumul Microsoft. Este un launcher simplu pentru Android, care promite, si chiar reuseste sa ofere, o experienta deosebita.

La momentul scrierii acestui text, launcherul nu mai poate fi downloadat, dar cand va putea fi, acest lucru va fi anuntat de pe site-ul sau oficial. Daca il urmaresti, in mod sigur vei prinde un loc. Asa a fost si in cazul meu.

E bine de stiut ca launcherul este pentru moment optimizat doar pentru cateva modele, cum ar fi Samsung Galaxy S5 sau HTC One M8 (pe care l-am testat si eu), asa ca s-ar putea sa mai dea rateuri pe anumite modele.

Odata descarcat Z Launcher, trebuie doar sa il instalezi si sa il setezi ca launcher implicit (ca sa nu te tot bata Android la cap cu asta). Sunt doar doua conditii: un cont Google si ca telefonul tau sa permita instalarea unor aplicatii non-Play Store.

Si iata-ne la partea interesanta – utilizarea. Asa cum am spus, Nokia Z Launcher face lucrurile un pic altfel. De asta, pe ecranul de start vei vedea cele mai utilizate aplicatii in acea perioada a zilei, dupa cum le invata aplicatia pe parcurs. Daca nu iti place ce selecteaza, din setari poti reseta totul.

Ecranul acela de start arata dupa cum urmeaza:

Z Launcher

Asa cum se vede, curat si lipsit de aglomeratia altor launchere. Daca apesi pe butonul din mijloc, primesti o lista cu toate aplicatiile instalate.

Z Launcher

Partea cea mai reusita este modul in care cauti dupa ceva anume. Ajunge sa scrii pe ecran prima litera si ti se da o lista de rezultate – aplicatii, contacte etc. care incep cu ea. O a doua litera mai rafineaza cautarea, si tot asa…

Z Launcher

Daca treci de patru caractere, se cauta direct pe web (poti dezactiva aceasta functie din setari).

Exista si un video de prezentare, ca sa intelegi mai bine despre ce este vorba.

Introducing Z Launcher from Nokia Z Launcher on Vimeo.

Intrebarea care se impune aici e daca Z Launcher poate schimba fundamental modul in care interactioneaza utilizatorul cu un terminal cu Android. Probabil ca nu, dar va fi sigur pe gustul celor care prefera simplitatea in dauna unor ecrane de start aglomerate.

 

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *