Cortana ajuta pariorii la World Cup

Cortana, asistentul personal (stil Siri) al celor de la Microsoft vine in ajutorul pariorilor la aceasta editie a Cupei Mondiale de fotbal.

De ce? Pai, fiindca e in stare sa utilizeze o functie din Bing pentru a prezice rezultatele meciurilor de la cea mai importanta competitie destinata echipelor nationale.

Functia, care a fost introdusa recent, a prezis corect patru din patru meciuri in faza eliminatorie. A spus cu acuratete ca vor merge mai departe Brazilia, Columbia, Olanda si Costa Rica.

Pentru a fasce asta se foloseste de un algoritm care ia in calcul o gramada de factori, de la performante anterioare pana la suprafata de joc, vremea si altele. Mai multe informatii despre cum se prezic rezultatele, pe blogul Bing.

Ideea trebuie sa recunosc ca e chiar interesanta si sunt curios sa vad cum se descurca in continuare.

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *