Intelegere Microsoft si Canon. Oare la ce sa ne asteptam?

Nu de putine ori am spus ca Nikon sau Canon ar putea face camera-phone-uri interesante, daca ar vrea cu adevarat sa faca acest lucru. Au know-how-ul necesar pe partea foto-video si competente net superioare fata de alti producatori care au intrat deja pe acest segment de piata.

Cat despre partea smartphone, sunt atatia producatori de hardware mobil care le-ar putea fi de ajutor. Cum piata foto este in declin, trebuie neaparat sa faca ceva, sa vina cu ceva nou in atentia consumatorilor. Daca nu vor misca acum, nu o sa le fie bine. Au facut deja o greseala majora ignorand camerele mirrorless, nu cred ca-si permit sa mai piarda inca un tren.

Ca sa nu mai spun ca smartphone-urile au nevoie de tehnologie foto mai avansata, mai ales pentru fotografierea in conditii de iluminare slaba, acolo unde niciun telefon nu se poate compara cu o camera digitala mai rasarita.

Canon face deja o mutare interesanta, astazi fiind anuntata o alianta strategica cu Microsoft. Practic, cei doi colosi, au parafat o intelegere de utilizare a unor brevete in comun, care acopera o gama larga de produse si servicii, inclusiv din domeniile producerii imaginilor digitale si al tehnologiilor mobile.

Legat de aceasta intelegere, presa de specialitate a inceput deja sa-si dea cu parerea pe internet. Prima supozitie ar fi ca Microsoft vrea sa utilizeze tehnologie Canon in viitoarele smartphone-uri Nokia. Cum ar fi sa vedem un Nokia PureView cu zoom optic?

Cea de-a doua ar fi ca japonezii de la Canon ar dori sa faca o camera-telefon in genul celei Samsung Galaxy Camera, numai ca vor folosi sistemul de operare Windows Phone.

Ambele supozitii la fel de interesante, ambele viabile.  Ramane sa vedem ce se va intampla in continuare. Nikon, tu ce faci?

Via.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *