E-Boda fullSTREAM review: Streaming simplu

E-Boda fullSTREAM e un produs care vine sa rezolve o nevoie foarte simpla, dar care cu siguranta exista pe piata: cea de a reda continut de pe dispozitive mobile direct pe un ecran de dimensiuni mari (cum ar fi cel al televizorului din living).

Ca sa o spunem pe cea dreapta, traim intr-o epoca in care toti suntem, ca vrem sa recunoastem sau nu, creatori constanti de continut. Filmam si fotografiem tot ce vedem in fata ochilor cu telefoanele mobile (si uneori si cu tabletele), iar apoi nu ne mai uitam niciodata la acel continut vrem ca si altii sa se bucure de acele momente.

Ecranul mare din living e probabil cel mai bun mijloc in acest sens. De exemplu, daca ai cativa prieteni la tine, normal ca vei dori sa le arati pozele cu cel mic la prima lectie de inot sau cum a fost in concediu.  Cu toate astea, ideea de a conecta cabluri si alte minuni sau, mai rau, de a transfera continutul altundeva, face sa iti cam piara tot cheful.

Configurare

Ei bine, E-Boda fullSTREAM vine sa rezolve aceasta problema. Avem de-a face cu un mic dongle, ceva mai mare decat un flash drive, pe care il conectezi la un port HDMI al televizorului. Mai trebuie sa fie alimentat de la o priza cu adaptorul atasat (sau de la un port USB).

Odata ce ai facut asta, instalezi aplicatia EzCast pe Android, iOS sau Windows Phone si pornesti televizorul. Odata comutat pe HDMI-ul la care ai legat E-Boda fullSTREAM, vei primi un nume de retea Wi-Fi si o parola. Dupa ce te-ai conectat, poti configura si conexiunea Wi-Fi din casa, ca sa poti avea acces la ea din dispozitivul celor de la E-Boda. Poti seta si parametrii legati de rezolutie tot de aici. Totul se face de pe telefon (sau tableta), prin aplicatie.

E-Boda Full Stream

In practica

Dupa ce ai trecut de configurare, poti trece la utilizarea produsului. Aceasta se face (ai ghicit) din aceeasi aplicatie; doar sa nu uiti de conectarea la reteaua wireless in cauza (nu de alta, dar cele doua trebuie sa comunice). In varianta de Android, pentru ca pe aceea am testat-o eu, aplicatia iti ofera posibilitatea de a trimite spre televizor o multime de tipuri de continut, de la clipuri venite de pe internet la ceea ce ai filmat cu telefonul in cauza, si de la muzica la poze.

Apesi doar pe butonul de sus la pornire…

E-Boda Full Stream

…dupa care ai parte de o interfata cat se poate de simpla, bazata pe pictograme, pe care o cam poate folosi si un copil mic. Poate fi vazuta mai jos.

E-Boda Full Stream

Asa cum probabil ca ai banuit, pictogramele duc la diversele tipuri de continut care se pot trimite spre televizor. Trebuie spus ca lucrurile merg chiar foarte bine pentru formatele care ii plac lui E-Boda Full Stream, chiar si in Full HD (am incercat si o filmare 4K de pe telefon, dar faptul ca mi se tot spunea ca se face buffering m-a facut sa ma las pagubas). Formatul MKV i-a cam pus probleme (imaginea a sacadat destul de mult la 1080p), in schimb cu AVI sau WMV nu s-a intamplat asa ceva.

Lista de formate video suportata in mod oficial este dupa cum urmeaza:

 • MPEG1/2/4
 • H.264
 • MP4
 • MKV
 • DivX4/5/6
 • XVID
 • AVI
 • RM
 • RMVB
 • MOV
 • TS
 • VC1
 • WMV
 • 3GP

Nici fisierele MP4 filmate de smartphone-ul subsemnatului nu i-au pus probleme (de poze nu are rost sa mai spun). Practic, ajunge sa dai un click pe tipul de continut ales si poti alege fisierul pe care vrei sa il vezi.

Lucrurile nu se opresc insa aici. Poti si naviga pe web pe ecranul televizorului sau reda videoclipuri de pe servicii ca YouTube si Vimeo. De asemenea, in el sunt configurate si o serie de servicii care ofera programe TV live, astfel ca nu te vei plictisi. De exemplu, poti vedea ce transmisiuni live sunt pe YouTube.

Normal ca poti reda si muzica si, un lucru util, este posibil sa vezi live ce captureaza camera telefonului. Aceasta ultima functie iti permite sa folosesti, la o adica, telefonul in rol de camera de supraveghere…

E-Boda Full Stream

Atunci cand faci streaming, pe ecranul telefonului apare doar interfata vizibila mai sus. Acesta este motivul pentru care poti chiar sa redai ceva pentru prieteni in timp ce tu te joci un joc pe telefon.

Lucrurile merg aproape instantaneu in majoritatea cazurilor.

E-Boda Full Stream

Treaba e la fel de simpla si in cazul in care incerci aplicatia de Windows – normal, nu strica sa aiba Wi-Fi dispozitivul pe care faci asta 🙂 Aplicatia e insa ceva mai “basic”, dar isi face treaba.

Arata cam asa.

PC Eboda

Stremingul se face bine, ba poti seta si calitatea video – din ce am remarcat eu, nu arata rau nici pe calitate joasa. E ok si functia de mirroring, doar ca la filme nu te vei prea putea uita asa in conditii optime. Nu de alta, dar sacadeaza un pic.

Tot aplicatia de Windows iti permite sa folosesti dispozitivul la care e conectat E-Boda fullSTREAM ca pe un al doilea monitor. In medii profesionale, asta poate doar sa ajute.

La final

In mare masura, produsul celor de la E-Boda face ceea ce promite sa faca; mai are probleme cu anumite formate de fisiere, dar per total isi face bine treaba, atata timp cat nu e o distanta prea mare intre el si dispozitivul de pe care se transmite continutul. S-a mai intamplat din cand in cand sa se si deconecteze de unul singur, dar nu foarte des.

Cu toate ca nu as inlocui playerul multimedia cu el, E-Boda fullSTREAM prinde bine la casa omului, iar la un pret de 199,90 RON ii mai ierti micile pacate.

Mai multe detalii despre el gasesti aici.

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *