Muzica de vineri: Eric Clapton

Eric Clapton este subiectul din aceasta saptamana al Muzicii de vineri.

De ce? “Pai, de ce nu?” ar fi un raspuns corect, avand in vedere ca nu cred ca exista om pe planeta care sa aiba nevoie de un motiv anume ca sa asculte Clapton. Ca omul e o legenda, nu e nevoie sa o zic eu. Ca pot sa ascult cam tot ce a facut (cu exceptia unei piese, care m-a enervat din prima, si n-o sa spun care), si asta e adevarat. Ca e un erou pentru multi chitaristi, drept si asta.

Ei bine, si eroi au la randul lor eroii lor. Clapton are (sau, mai bine zis, a avut) la randul lui un erou in viata si un idol din punct de vedere muzical, in persoana lui J.J. Cale, omul care a scris “After Midnight” si “Cocaine”, ca sa le spun pe cele mai cunoscute. Cei doi au si facut un album impreuna, de altfel.

Din pacate, J.J. Cale ne-a parasit anul trecut, iar Eric Clapton s-a gandit sa-si adune prietenii pe un album, pe numele sau “The Breeze (An Appreciation of J.J. Cale)”, care mai are putin si va fi pe piata. Printre prietenii in cauza se numara Tom Petty, Mark Knopfler, Willie Nelson sau John Mayer, asa ca am incredere in ceea ce a iesit.

Primul single de pe album este “They Call Me The Breeze”, care vine cu un videoclip la fel de sincer ca ideea albumului in sine. Va invit sa il urmarim.

Problema a aparut la alegerea unei piese mai vechi a lui Eric Clapton (motivele cred ca le-am enuntat mai sus). Totusi, m-am oprit la o alta colaborare, venita de pe un album pe care lui Clapton i s-a alaturat un alt gigant. Este vorba despre BB King, iar piesa este “Riding with the King”.

Weekend placut si plin cu muzica buna!

Please follow and like us:

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *