Kindle Unlimited: viitorul cititului?

Kindle Unlimited, un serviciu caruia Amazon i-a dat drumul azi in Statele Unite ale Americii, ar putea schimba modul in care abordam achizitionarea de material de lectura.

Si asta pentru ca ofera un mod cu totul nou de a cumpara carti electronice din magazinul celor de la Amazon. Daca pana acum pur si simplu plateai pretul cerut pentru cartea pe care o doreai, cu Kindle Unlimited platesti un abonament lunar de 9.99 dolari americani si ai acces la cate carti vrei. Cam ca si Spotify Premium.

Sa fim insa bine intelesi; nu poti cumpara chiar orice carte de pe Amazon, ci poti alege dintr-o selectie de 600.000 de titluri. Poate ca nu vei da chiar peste tot ceea ce iti doresti, dar nici nu cred ca vei prea avea timp sa te plictisesti.

Am remarcat titluri ca “Life of Pi” in prima pagina Kindle Unlimited si sunt sigur ca mai sunt multe alte carti interesante. Serviciul nu e doar pentru utilizatorii unui ebook reader Kindle, desi Kindle Paperwhite e poate cel mai reusit astfel de device de pe piata (il gasesti la Emag, aici). El poate fi folosit si cu aplicatiile dedicate.

Va insemna acest lucru ca toti vom consuma carti ca la all-inclusive in viitor? Nu stiu sa spun sigur, dar Amazon asta pare sa creada. Mai multe detalii pe pagina Kindle Unlimited. Sa speram ca serviciul va fi disponibil si la noi cat de curand.

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *