QNAP QGenie, un NAS mobil plin de functii

Cei dela  QNAP au anuntat noul QNAP QGenie, un NAS mobil cu o gramada de functii suplimentare.

Acest NAS miniatural integreaza un SSD si o baterie de 3000 mAh, permitand stocarea de fisiere, alimentarea telefonului sau a altui dispozitiv mobil, partajarea unei conexiuni la internet si altele.

Pe langa ca intra perfect intr-un buzunar, QGenie e perfect pentru conferinte sau birouri mici. Are un ecran OLED care te tine la curent cu starea bateriei si sistemului, capacitate de stocare disponibila sau retea wireless.

Poate functiona si ca un cloud privat, precum si ca baterie externa, fiind capabil sa ofere de 1,5 ori capacitatea unui smartphone mediu, pe care il incarca prin USB. Baterie are protectii la situatii precum supraincarcarea, temperaturi ridicate, scurt-circuit, supratensiuni si supraintensitate a curentului.

Apoi, permite pana la 20 de conexiuni diferite si pana la opt utilizatori pot fi conectati la el simultan. Datele pot fi salvate pe dispozitive mobile prin aplicatii dedicate pentru iOS si Android; astfel, daca nu mai ai spatiu pe dispozitivul tau mobil, datele pot fi trimise pe QGenie, unde vor fi in siguranta. Poate face si backup agendei de contacte din telefon.

Conectat la un PC sau Mac prin USB 3.0, QGenie devine un SSD portabil, cu viteze de 120MB/s la citire si 40 MB/s la scriere.

Mai mult, il poti folosi si pentru a partaja cu alti utilizatori o conexiune la internet, fie ea prin cablu, modem LTE/4G/3G sau prin telefonul mobil.

Cu alte cuvinte, un produs plin de functii. Sunt curios cat va fi pretul sau.

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *