Muzica de vineri: Judas Priest

Judas Priest sunt invitatii nostri la Muzica de vineri de saptamana aceasta, mai ales fiindca au un (foarte reusit) album nou pe piata.

Nu am fost niciodata un fan al celor de la Judas Priest, desi nu am cum sa nu apreciez contributia avuta de trupa la dezvoltarea genului heavy metal, unul foarte apropiat sufletului meu. Totusi, au avut intotdeauna destule piese care sa imi sune foarte bine (chiar daca unele momente solo ale lui Rob Halford parca imi cad mai bine la stomac).

Pe de alta parte, au avut si momente in care mi s-au parut foarte Spinal Tap. De altfel, tare am impresia ca textul piesei “Sex Farm” din filmul cu pricina cam bate la gerunziile omniprezente prin textele celor de la Judas Priest. Trebuie si putin umor, nu?

Lasand umorul la o parte, nu cred ca exista vreun album al lor care sa imi fi placut cap-coada. Piese disparate da (chiar multe), dar nu un disc intreg. Pana la acest “Redeemer of Souls”, lansat cu putina vreme in urma, asupra caruia mi-a atras atentia colegul Bogdan Petre (care va tot delecteaza cu poze din concediu, spre enervarea unora, care vara stau acasa din motive obiective 🙂 ). Ei bine, albumul asta mi-a placut de la prima ascultare; nu stiu daca o fi influenta noului chitarist Richie Faulkner, dar cert e ca suna a Judas modernizat si upgradat si merita tot respectul.

Plus ca exista pe el si “Crossfire”, piesa pe care trupa arata ca stie si un pic de blues (cel putin in prima parte). O pata de culoare in contextul unui disc care “baga materiale”. Cu aceasta piesa incepem.

Nu terminam insa aici cu noul album. Continuam cu piesa de titlu.

Si pentru ca e musai sa ascultam si ceva din trecut (si daca la Judas nu ai de unde alege…), am sa merg pe “You’ve Got Another Thing Comin'”. Tot timpul mi-a placut rifful asta.

Weekend placut si plin cu muzica buna!

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *