Foto-video cu LG G3

Noul smartphone LG G3, pe care am avut ocazia sa-l utilizez destul de mult in vacanta ce tocmai s-a incheiat, m-a impresionat placut la capitolul foto-video, fiind poate unul dintre cele mai bune smartphone-uri la ora actuala din acest punct de vedere.

Desigur, o camera foto dslr, mirrorless sau chiar o compacta de calitate, este mai utila la captarea unori imagini foto-video reusite intr-o vacanta. Personal, nu as pleca niciodata la drum fara o camera foto, pentru ca smartphone-urile, oricat de bune ar fi ele, inca nu pot compensa lipsa unei optici mai luminoase, mai de calitate.

Insa pe post de backup, cand s-a dus bateria mirrorless-ului sau cand vrei sa postezi repede pe o retea de socializare ceva interesant, LG G3 isi poate face treaba cu brio. Chiar mi s-a intamplat acest lucru si a trebuit sa pozez in continuare cu smartphone-ul. Singura lipsa pe care am simtit-o a fost cea a zoom-ului optic.

Iar rezultatele, dupa cum ati vazut deja, sunt chiar deosebite, clare, cu o paleta coloristica naturala. De asemenea, am remarcat ca sistemul de autofocus asistat cu laser este rapid, fiind in stare sa focalizeze chiar si in medii slab luminate. Camera porneste repede, focalizeaza repede, declanseaza repede. Per total, am fost extrem de multumit de comportamentul ei. Cred ca daca avea si un zoom optic, ar fi fost o adevarata camera compacta cu functii telefonice. In schimb, LG G3 are sistem de stabilizare optic, util in conditii de fotografiere si filmare dinamice.

Meniul camerei este unul destul de simplu, fara prea multe setari. De altfel, asa cum trebuie sa fie la un smartphone, unde nu vrei sa pierzi timpul cu setari complexe. Trebuie sa scoti telefonul, sa pornesti functia foto si sa declansezi, fara sa-ti mai bati capul cu expunerea, timpi de declansare, balans de alb etc.

Daca totusi vreti sa prelucrati putin rezultatul foto, sa-i adaugati efecte, sa faceti un crop, o puteti face ulterior in aplicatia dedicata, una destul de complexa si care ofera rezultate mai mult decat satisfacatoare. Bineinteles, din magazinul Google puteti descarca si utiliza orice alta aplicatie de prelucrare foto cu care sunteti obisnuiti sau care va este mai la indemana.

Mai bine sa va arat cum s-a descurcat. Va readuc atentiei pozele facute in Legoland, tot cu LG G3.

Alte poze facute in diverse situatii, in conditii de iluminare buna.

Am facut si cateva poze de tip close-up reusite, camera lui LG G3 fiind in stare sa focalizeze de la o distanta de aproximativ 15cm.

In plus, LG G3 se descurca excelent si la fotografierea in conditii slabe de lumina. Am facut cateva poze in Muzeul Satului Vogtsbauernhof, unde in anumite incaperi nu puteam vedea cu ochiul liber ceea ce a captat camera lui LG G3. Desigur, rezultatele au nivel ridicat al zgomotului de imagine dar tot sunt clare.

Dupa cum ati vazut, LG G3 se descurca foarte bine la fotografiere. Nici la capitolul filmare nu este mai prejos, rezultatele fiind clare, cu o paleta coloristica naturala si cu un sunet de calitate.

Mai jos, aveti un videoclip filmat in Legoland la rezolutie full HD.

Dupa cum stiati deja, LG G3 este in stare sa filmeze si la rezolutii 4K, 3840 x 2160 pixeli. Gasiti mai jos un videoclip filmat pe strada, in Baden-Baden.

Si inca unul pe ploaie, in Mittenwald.

De ce sa nu o recunosc, am apreciat prezenta sistemului de stabilizare optic in special la filmare.

Per total, am fost extrem de multumit de comportamentul foto-video al smartphone-ului LG G3, care se plaseaza in acest fel in topul preferintelor mele.

 

Please follow and like us:

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *