Practic: Ce poti face cu un K Zoom la concert

Dupa un weekend extrem de plin, cu soare, plaja, mare, intalnire cu bunii nostri prieteni, plimbare cu barca pe lacul Snagov, am apucat sa ajungem spre seara si la festivalul Summer Well 2014 care s-a desfasurat la Domeniul Stirbey din Buftea.

Recunosc, nu ma dau in vant dupa toate formatiile care au performat in acest weekend acolo, insa cu Placebo este altceva, fiind una dintre trupele mele favorite. Am mers special pentru ei acolo, trebuia sa-i mai vad inca o data. Nu o sa fac o recenzie a concertului, sunt altii mai in masura sa o faca.

Eu doar o sa va arat cateva filmari de la fata locului, realizate cu nimeni altul decat Samsung Galaxy K Zoom, un smartphone cu lentile cu zoom optic 10x. As spune eu, un gadget potrivit la astfel de evenimente, unde nu ai voie sa intri cu camere video sau cu aparate foto profesionale. Desigur, nu se compara el la calitatea fotografiilor sau a filmarilor cu aparate cu obiective detasabile, dar cum nu ai voie sa intri cu ele, este ca si cum nu le-ai avea. Asa ca, sunt anumite momente in care trebuie sa te descurci cu ce ai la indemana. Si, un smartphone, il ai tot timpul in buzunar, nu-i asa?

Avantajul lui K Zoom este cu siguranta optica cu zoom 10x, care te lasa sa te apropii destul de mult de subiect. Un lucru extrem de important daca te afli departe de scena, la Cuca Macaii, asa cum mi s-a intamplat mie, ajuns destul de tarziu la festival, cu un pustiulica obosit in dotare, fara vreo sansa de a ma apropia de scena.

Asa ca, m-am folosit de zoom-ul optic 10x si am filmat cateva videoclipuri de test de la departare. Doar vreo trei melodii, in restul concertului incercand sa ma bucur de muzica buna a celor de la Placebo. Am filmat din mana, la zoom maxim. Un rol important il are si stabilizarea optica, una destul de eficienta dupa cum am constatat, tinand cont ca eram destul de obosit si ca imi cam tremurau mainile. Deh, batranetile…

De asemenea, am apreciat si calitatea sunetului captat.

Asa ca, una dintre situatiile in care K Zoom isi poate dovedi utilitatea este in timpul unui concert, pentru ca reuseste sa-ti aduca scena aproape chiar daca esti departe de ea.

O sa las gargara, videoclipurile pot fi urmarite in continuare. Enjoy, a fost un concert reusit. Iar despre K Zoom zic ca s-a descurcat destul de bine, tinand cont de conditiile de iluminare de acolo, de locul departat din care filmam si de starea mea accentuata de oboseala.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *