Sony A5100 – in curand

Se pare ca Sony vor lansa noi produse cat de curand, pe 19 August mai exact. Iata ca  pe net au aparut deja primele informatii si poze ale camerei foto mirrorless Sony A5100, un fel de A6000 mai ieftina si fara vizor electronic.

Specificatiile ar fi urmatoarele:

 • Senzor APS-C de 24.3 MPix;
 • Filmare Full HD in format XAVC-S si AVCHD cu un bit-rate maxim de 50MPs;
 • Sistem de focalizare Hybrid AF in 179 de puncte (la fel ca la A6000);
 • Ecran de 3 inchi inclinabil pe verticala;
 • Viteza minima de expunere de 1/4000 secunde;
 • Plaja ISO 100-25600;
 • Conectivitate Wifi si NFC;
 • Rafala la 6cps;
 • Compatibila cu carduri SD;
 • Acumulatorul din dotare ofera o autonomie pentru 400 de cadre;
 • Dimensiuni: 109.6mm x 62.8mm x35.7mm;
 • Greutate body: 224 grame.

Asteptam cu interes si alte detalii despre Sony A5100. Via.

Din cate cred eu, vor aparea tot mai multe informatii legate de camere foto noi, pentru ca dupa IFA Berlin 2014 se va desfasura si targul Photokina, intre 16 si 21 Septembrie.

Sony A5100

Intre timp a venit si comunicatul oficial de la Sony Romania.

Sony lanseză α5100 – cel mai mic aparat de fotografiat cu obiective interschimbabile cu autofocus super-rapid și imagini de calitate profesională

 • Sistem autofocus Fast Hybrid, de mare viteză, având nu mai puțin de 179 de puncte de autofocus cu detecție de fază, dispuse în planul focal, pentru o urmărire eficientă a subiectelor în mișcare
 • Senzor Exmor™ CMOS, de tip APS-C, cu 24,3 megapixeli și procesor puternic de imagine BIONZ X™ pentru o excelentă calitate fotografică
 • Posibilitate de a înregistra filme Full HD cu urmărirea subiectului, grație sistemului Fast Hybrid AF
 • Touch-screen LCD rabatabil la 180o
 • Transfer uşor de imagini prin conectivitate Wi-Fi/NFC

Fotografii de acțiune clare, fără zone estompate și portrete pline de sensibilitate, filme Full HD, cu derulare lină, fără efecte sacadante, fotografii ”selfie” mai bune – toate acestea pot fi realizate cu Sony α5100, un aparat mic și inteligent, cu capacități de fotografiere considerabile.

Potrivindu-se perfect în mână, α5100 este cel mai mic aparat de fotografiat dotat cu un senzor APS-C, cu bliț încorporat și Wi-Fi. În ciuda dimensiunilor foarte reduse, fiecare părticică din el reprezintă o alegere justă pentru oricine dorește să evolueze de la fotografierea cu smartphone-ul sau cu un aparat compact simplu.

Nimic nu depășește în performanță sistemului autofocus Fast Hybrid al α5100, același ca cel din α6000. Performanța o datorează celor 179 de puncte de detecție, capabile să surprindă orice mișcare rapidă, cadru clar după cadru clar. Chiar și subiectele aflate în mișcare rapidă – cum ar fi fulgerătoarele lovituri de la 11 m sau animăluțele de casă pline de vioiciune – vor fi urmărite cu fidelitate și vor fi surprinse cu claritate. Sistemele Touch Focus și Touch Shutter sunt de un real ajutor pentru a valorifica orice situație fotografică, indiferent cât de rapidă. Este necesară o simplă atingere a subiectului pe ecranul LCD pentru a declanșa obturatorul și pentru a obține imagini cu claritate de cristal, fără niciun efort.

Senzorul de ultimă generație Sony Exmor CMOS cu 24,3 megapixeli efectivi, reprezintă garanția redării ireproșabile a detaliilor și a texturilor. Senzorul APS-C similar cu cel inclus în aparatele DSLR mai mari este acompaniat de același procesor de imagine BIONZ X prezent în celebrele aparate din seria α7. Vei sesiza fără îndoială diferența, observând rafinamentul imaginii și calitatea acesteia la iluminări joase, fie că faci fotografii sau înregistrezi filme.

Funcțiile video sunt uimitoare, valorificând bogăția detaliului și sensibilitatea la lumină a aparatului α5100, pentru rezultate pline de finețe și mișcare cursivă. Funcțiile video includ și din ce în ce mai popularul format profesional XAVC S  la o rată de transfer de 50 Mbps, asigurând înregistrări Full HD spectaculoase și un sunet pe măsură. Ca și fotografierea, filmarea beneficiază de sistemul Fast Hybrid AF care asigură menținerea în câmpul de claritate a subiectelor, precum și de sistemul Touch Focus.

Chiar dacă este cel mai mic aparat de fotografiat din lume cu obiective interschimbabile, α5100 include butoane plasate convenabil pentru a ușura cât mai mult fotografierea.

Poți înclina ecranul LCD până la 180° pentru a ține confortabil corpul ergonomic al aparatului cu brațul întins.

Transmiterea fotografiilor și clipurilor video (MP4) către telefoane, tablete și televizoare este, de asemenea, deosebit de ușoară. Sistemul NFC permite transferul prin alăturarea dispozitivelor compatibile, iar sistemul Wi-Fi Direct dă posibilitatea transferului fără cablu către orice dispozitiv Android sau iOS. Prin sincronizarea camerei cu un smartphone sau tabletă, este activat sistemul Smart Remote Control care îți permite să încadrezi și să declanșezi prin intermediul smartphone-ului sau a tabletei.

Noile accesorii includ carcasa LCS-EBD – disponibilă în trei culori și confecționată într-un stil potrivit cu designul aparatului, precum și telecomanda compactă RM-SPR1 – extrem de utilă pentru autoportrete ”selfie” realizate cu aparatul montat pe trepied. Aparatul α5100 cu obiective interschimbabile – ușor de utilizat, este disponibil acum pentru precomenzi. În Europa, aparatul va fi pus în vânzare la mijlocul lunii septembrie 2014.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *