Muzica de vineri: John 5

John 5 este cel pe care l-am ales ca subiect al Muzicii de vineri din aceasta saptamana. Motivul e atat ca are un disc nou pe piata, cat si ca e un chitarist exceptional, cunoscut mai degraba pentru ceea ce face alaturi de alti artisti.

Si face din plin, reperele carierei lui fiind unele cat se poate de serioase – trupa lui David Lee Roth, Marilyn Manson (trupa in care l-am descoperit eu) si, in ultimii ani, trupa lui Rob Zombie, in care se potriveste perfect, atat ca imagine, cat mai ales ca sunet. De altfel, il si puteti auzi pe ultimul Rob Zombie.

Mie albumele lui solo mi-au placut foarte mult inca de la prima ascultare, omul trecand absolut lejer de la momente de virtuozitate iesita din comun (in mod socant, un album solo de-al lui are toate sansele sa fie plin de solouri de chitara ­čÖé ) la unele de o sensibilitate care te lasa masca. Sau, uneori, excursii prin country cantat la viteza dubla. Cert e ca un album de-al sau nu are cum sa te plictiseasca.

Pentru azi am ales o piesa de pe discul nou – “Careful with that Axe” se cheama, unul poate mai tehnic decat de obicei. Este o varianta live a piesei “This Is My Rifle”.

Ca piesa mai veche ma voi opri la ceva mai sensibil (si cat se poate de intunecat, lucru pe care il arata si videoclipul), care trage chiar spre flamenco. Piesa se numeste “Noche Acosador”.

Weekend placut si plin cu muzica buna!

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *