Shuttle DSA2LS, un mini PC cu Android

Shuttle DSA2LS face parte dintr-o categorie ceva mai rar intalnita (dar care ar putea sa se extinda in perioada urmatoare). Este vorba despre cea a mini PC-urilor care ruleaza Android.

Pana la urma, daca avem tablete, telefoane si dispozitive care fac televizorul smart (in esenta, tot mini PC-uri), de ce sa nu avem si asta? Sistemul de operare e suficient pentru nevoile a destui utilizatori.

Sa revenim insa. Shuttle DSA2LS are o carcasa de otel fara ventilatoare (deci operarea va fi cat se poate de in liniste) si foloseste un procesor dual-core Freescale i.MX 6DualLite (i.MX6DL) la 1 GHz, completat de 1GB de memorie RAM.

Memoria flash e de 4GB, dar ai si card reader SDHC prin intermediul caruia mai poti adauga 64GB.

Ruleaza Android 4.2.2 Jelly Bean, updatabil online si offline cand e cazul si are porturi HDMI, USB 2.0 (patru), VGA, line out, RS232 si RJ45. In plus, se poate conecta la retea si prin wireless LAN, la pana la 150 Mbps.

Cele doua iesiri de monitor pot functiona la pana la 1080p.

Mai jos poate fi vazut un videoclip de prezentare.

Produsul, care probabil ca poate fi folosit foarte bine ca media player, are un pret recomandat de 131 de euro.

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *