Samsung NX1 pentru profesionisti in curand?

De ce sa nu o recunoastem, Samsung au facut pasi importanti si in lumea fotografiei digitale, aducand pe piata produse din ce in ce mai performante. Cateva modele care m-au impresionat placut ar fi compacta EX2F, mirrorless-urile NX300 si NX30, plus noua NX mini, despre care voi povesti pe larg cat de curand.

Si se pare ca nu se vor opri aici. Samsung vrea sa patrunda si in lumea profesionistilor cu o noua camera, care s-ar putea numi Samsung NX1. Se asteapta un anunt oficial in maxim 10 zile. Poate ca va fi prezentata oficial la IFA Berlin 2014 sau, mai degraba, la Photokina 2014.

Inca nu se cunosc specificatiile oficiale. Zvonurile ar fi urmatoarele: noua camera Samsung NX1 va avea un corp mare, rezistent la praf si la ploaie, cu un grip generos, un senzor de 28 Mpix, ecran tactil mare dar si control manual complet, rafala de pana in 10fps si un sistem de focalizare performant, cu mai multe puncte de focus decat A6000. Va filma la rezolutii 4K sau full HD/60fps.

Pretul ei ar putea fi in jurul a 1300 USD (doar body) si 2300 USD cu obiectiv 50-150mm f2.8, si el rezistent la praf si la ploaie.

Ramane sa vedem daca Samsung NX1 este adevarata!

In orice caz, mai este mult pana cand profesionistii vor renunta la dslr-urile Nikon si Canon pentru o camera mirrorless. Procesul de tranzitie inceput prin campanii agresive de marketing de catre anumiti producatori este destul de greoi si anevoios. DSLR-urile nu se dau batute atat de usor. ­čśÇ

Samsung NX1

Samsung-NX-50-150mm-f2.8-OIS-STM-lens

Via.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *