Seagate anunta primul hard disk de 8TB

Batranul hard disk nu se lasa, este in continuare principalul mediu pe care stocam fisierele noastre multimedia. Continua sa lupte cu mai tinerele SSD-uri, pretul mai mic pe gigabyte facandu-l in continuare atragator in ochii consumatorilor.

Iata ca Seagate anunta primul hard disk de 3.5 inchi cu o capacitate de 8TB, destinat in prima faza centrelor de date enterprise, acolo unde nevoia extinderii spatiului de stocare pentru clientii externi este tot mai stringenta.

Un astfel de hard disk ajuta la cresterea densitatii de stocare intr-un centru de date. In plus, se lauda cu un consum de energie redus, ceea ce implica costuri de operare mai mici.

Inca nu am aflat pretul unei astfel de unitati de stocare de 8TB, insa momentan nu va fi pentru buzunarele consumatorilor casnici. Dupa ce va trece ceva timp, cu siguranta ca pretul lui va scade vertiginos, astfel ca va ajunge si in unitatile noastre de tip desktop.

Sursa.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *