Canon aniverseaza 80 de ani de la prima camera pe 35 de mm: Kwanon

Canon aniverseaza anul acesta 80 de ani de la prima camera pe film de 35mm.

S-a numit Kwanon si a fost lansata in 1934. A fost numita asa in cinstea zeitei budiste a milei. Lentilele de atunci se numeau Kasyapa, denumire tot cu origini religioase, acesta fiind un calugar discipol al lui Buddha.

De atunci si pana acum totul este istorie. Canon este la ora actuala unul dintre cei mai importanti producatori de camere foto din lume, care a dominat piata de profil ani la rand, cu o gama diversificata de camere foto dslr, camere foto compacte, camere video, camere video profesionale de televiziune dar si echipamente medicale. In continuare astept primul lor phone-camera, poate cel ce va fi realizat in parteneriat cu Microsoft.

Avem si un infografic.

 

 

Kwanon

Via.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *