SONY QX1 – prezentata oficial la IFA Berlin 2014

Pana la urma a fost adevarat zvonul de ieri: Sony a prezentat la IFA Berlin 2014 noua camera foto pentru smartphone, cu obiective interschimbabile pe montura E si senzor APS-C, ca la mirrorless-uri.

Sony QX1, caci asa se numeste, se conecteaza la smartphone-urile cu Android prin intermediul Wi-Fi, are un senzor de APS-C de 20MPix si suport pentru carduri microSD. Dupa cum va asteptati, prin intermediul smartphone-ului puteti controla fara probleme aceasta mini-camera.

Alte specificatii: sistem de autofocus in 25 de puncte, plaja ISO 100-16000, suport RAW si control manual complet. Poate filma la rezolutie 1080p/30fps.

Din pacate, QX1 nu are stabilizare optica, astfel ca inlaturarea tremurului maine este o sarcina care va reveni lentilelor. Dar, are un flash cu o raza de pana la 4 metri.

Acumulatorul din dotare promite captarea a pana la 440 de imagini cu o singura incarcare.

Nu ma indoiesc ca poate realiza poze de o calitate foarte buna. Ramane de vazut insa cat de stabila este conexiunea cu smartphone-ul, pentru ca modelele anterioare au fost destul de criticate din cauza sacadarilor si blocarilor de imagine.

Alte cateva imagini cu Sony QX1, in continuare.

Sony QX1 Sony QX1 Sony QX1 Sony QX1

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *