Microsoft anunta Lumia 830, 730 Dual SIM si 735 la IFA 2014

Lumia 830, 730 Dual SIM şi 735 au fost anuntate de Microsoft la IFA 2014. Prima noutate se refera la faptul ca numele Nokia nu mai e pomenit deloc; lasand insa asta la o parte, sunt trei dispozitive interesante, despre care vei afla mai multe in cele ce urmeaza.

Lumia 830

Lumia 830 (imaginea de sus) este un smartphone dotat cu o camera de 10 megapixeli cu tehnologia optica Zeiss, Rich Recording si cel mai subtire sistem de stabilizare optica introdus pana acum intr-un device Lumia.

Are un procesor Snapdragon 400, quad-core, care ruleaza la 1,2 GHz si este ajutat de 1GB de memorie RAM. Spatiul de stocare intern este de 16GB, dar un slot microSD iti permite sa mai adaugi inca maximum 128GB.

Smartphone-ul care ruleaza Windows Phone 8.1 cu Lumia Denim are un display de 5 inchi la rezolutie 720p.

Va costa 330 de euro.

Nokia Lumia 735

Lumia 735

Lumia 735 ruleaza si el, la fel ca Lumia 830, WIndows Phone 8.1 cu Lumia Denim, folosind tot un procesor Snapdragon 400 si 1GB de memorie RAM. Aici insa spatiul de stocare intern este de 8GB (nu lipseste slotul de card).

Displayul este unul de 4,7 inchi OLED, la rezolutie 720p, iar camerele sunt de 6,7 megapixeli, cea principala, tot cu optica Zeiss, si 5 megapixeli, cea secundara. Aceasta din urma este una wide angle – pentru selfie-uri cat mai reusite, logic.

Pretul va fi de 219 de euro inainte de taxe.

Lumia 730 Dual SIM

 

Lumia 730

In mare masura cu aceeasi configuratie si aceeasi pasiune pentru pozele selfie, Lumia 730 Dual SIM este varianta 3G si Dual SIM a acestuia. Pentru mai multa comunicare, atat el, cat si fratele sau, vin cu un abonament Skype Unlimited World pe trei luni.

O alta diferenta este ca Lumia 735 are suport pentru incarcare wireless.

Lumia 730 Dual SIM costa 199 de euro.

Lumia Denim

Ce e Lumia Denim-ul mai sus pomenit? Pai, e o combinatie intre ultimele actualizari de Windows Phone 8.1 cu adaugirile exclusive Lumia. Camera e mai rapida cu Lumia Camera, apasarea lunga a butonului de captura al camerei salveaza imagini la calitate 4K la 24fps, pe care le poti apoi salva cadru cu cadru, iar Rich Capture, prin utilizarea HDR si Dynamic Flash, iti permite sa editezi si sa selectezi cea mai buna imagine mai tarziu. In plus, compania promite calitate, rpin folosirea celor mai noi algoritmi de imagine.

Lumia Denim vine ca o actualizare pentru Lumia 930, Lumia Icon si Lumia 1520, urmand sa vina si pe Lumia 830 in trimestrul patru. Va ajunge mai apoi si pe alte smartphone-uri Windows Phone 8, dupa certificari si aprobari.

Pentru început, Lumia Camera va apărea pe piaţă ca o actualizare împreună cu Lumia Denim pentru dispozitivele Lumia 930, Lumia Icon şi Lumia 1520, iar în trimestrul patru 2014 printr-o actualizare over-the-air pentru Lumia 830. Lumia Denim este programat să ajungă printr-o actualizare over-the-air pe toate celelalte smartphone-uri cu Windows Phone 8, după testările şi aprobările partenerilor.

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *