Muzica de vineri: Mr. Big

Azi ascultam Mr. Big, in primul rand pentru ca americanii urmeaza sa scoata un album nou in perioada imediat urmatoare. Se va numi “…The Stories We Could Tell” si e primul de la “What If…”, scos in 2010, nu la foarte multa vreme dupa ce trupa s-a reunit dupa o lunga pauza.

Mr. Big e una dintre trupele care rupeau topurile pe cand incepeam sa descopar muzica rock, astfel ca tot timpul am avut pentru ei o pasiune. Interesant e ca nu pot spune despre ei, cum as putea s-o fac despre altii, ca acum mi se par puerile, asta spunand multe despre muzica lor, una accesibila, dar de calitate.

Mr. Big au dovedit ca poti face hard rock melodios fara sa compromiti calitatea interpretarii si asta nu e putin lucru. Condusi de basistul Billy Sheehan (despre care am discutat cand am povestit aici despre Winery Dogs, in care canta cu Richie Kotzen, care a trecut si el prin Mr. Big), americanii au avut tot timpul o sensibilitate care ii facea potriviti si pentru doamne si domnisoare (ei, “To Be With You”), in timp ce faptul ca nu li se pot reprosa multe ca muzicieni ii facea placuti si celor mai puristi.

Lui Sheehan ii sunt alaturi excelentul vocal Eric Martin, guitar hero-ul Paul Gilbert si bateristul Pat Torpey, si el un instrumentist absolut demn de luat in seama. Din nefericire, Torpey nu va putea sa promoveze noul album in concert, el fiind diagnosticat recent cu Parkinson.

Cert e insa ca prima piesa de pe noul disc (prevazut a aparea pe 26 septembrie), “Gotta Love The Ride”, suna foarte bine si mie imi da de inteles ca discul promite sa fie un Mr. Big adevarat.

Si ca sa ascultam si o piesa Mr. Big mai veche, m-am oprit la “Green-Tinted Sixties Mind”, intr-o varianta live semi-acustica in Japonia, tara unde trupa asta s-a bucurat intotdeauna de un succes nebun.

Weekend placut si plin cu muzica buna!

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *