Ce stim pana acum despre iPhone 6?

Mai sunt doar doua zile pana la unul dintre cele mai asteptate evenimente tech ale toamnei, poate cel mai important printre fanii Apple. Pe 9 septembrie vor fi anuntate noile smartphone-uri iPhone 6, poate si ceasul inteligent iWatch. Evenimentul se va desfasura in Flint Center, adica in acelasi loc in care a fost lansat acum 30 de ani primul computer Mac.

Deci, ce stim pana acum despre iPhone 6, conform celor aparute pe internet?

1. Nu va fi doar unul, ci doua modele, unul de cu o diagonala de 4.7 inchi cu o rezolutie de 1334 × 750 pixeli (~326ppi) si inca unul mai mare, de 5.5inchi si cu rezolutie de 2208 × 1242 pixeli (~461ppi). Modelul de 5.5 inchi se va numi iPhone 6 Pro.

Este nevoie de un ecran mai mare, si Apple o stie. Actualul 4 inchi nu ii mai multumeste nici chiar pe cei mai inraiti fani ai lor.

2. Ecranul acestora va fi acoperit cu un geam din safir.

3. Noul iPhone 6 va avea un design nou, mai compact, si cu un alt aranjament al butoanelor fizice de control. Se pare ca grosimea modelului de 4.7 inchi ar fi de 6.9mm iar a celui mai mare de 7.1mm.

4. iPhone 6 va dispune de noul procesor A8 si de 1GB memorie RAM, mai rapida de data asta.

5. Va functiona pe bazele noului sistem de operare iOS 8. Fara schimbari semnificative in design, acesta va avea totusi widget-uri dinamice si o mai buna integrare cu sistemul de operare OSX.

6. iPhone 6 va avea un senzor de amprente mai performant. De asemenea, va dispune de tehnologie NFC dar si de barometru, pentru masurarea presiunii atmosferice.

7. Modelul de 5.5 inchi ar putea avea capacitati de stocare interna de pana la 128GB.

8. Va avea un acumulator mai mare, pentru o autonomie superioara. Modelul de 5.5 inchi ar avea un acumulator de 2915mAh iar cel de 4.7 inchi s-ar lauda cu o bateri de 2100mAh.

9. iPhone 5S este unul dintre cele mai laudate smartphone-uri la capitolul foto. Insa iPhone 6 va avea o camera mai buna. Nu se stie exact ce si cum, insa sunt avansate idei de genul unui senzor de 13Mpix sau al unuia de 10Mpix cu lentile f/1.8. De asemenea, Iphone 6 Pro va avea sistem de stabilizare optic.

10. Va fi pe piata undeva in jurul datei de 19 Septembrie, in SUA. Cel mai probabil in Europa va ajunge undeva pe la mijlocul lunii octombrie.

11. Noile modele iPhone 6 vor costa 750 Euro, cel de 4.7inchi, respectiv 900 de Euro, cel de 5.5 inchi.

Acestea fiind spuse, nu ne ramane decat sa asteptam evenimentul de marti pentru a vedea cat de adevarate sunt prezicerile internautilor.

Oare va fi smartphone-ul care ma convinge sa trec inapoi pe iOS? We”ll see…

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published.