TP Vision la IFA Berlin 2014 – Televizoare Philips cu rezolutie 4K pentru diverse bugete

Anul trecut vedeam la Berlin primul televizor Philips cu rezolutie 4K (3840×2160 pixeli), considerat la acea vreme de juriul EISA drept cel mai bun televizor de acest gen. Iata ca si anul asta primesc vesti interesante despre televizoarele Philips de la IFA Berlin, si in special ca au fost lansate mai multe modele cu rezolutie UHD 4K, cu preturi pentru diverse bugete, rezonabile as spune pentru momentul actual. Acestea vor fi disponibile pe piata europeana din aceasta luna.

Toate modelele actuale 4K ale TP Vision au Ambilight iar pentru functiile inteligente au sistem de operare Android 4.2.2 Jelly Bean. Chiar eram curios si eu sa vad Android pe un televizor Philips. inca de cand au anuntat primul model de acest gen. Pot fi descarcate aplicatii direct din Google Play Store. Si au aplicatii preinstalate de genul YouTube, Spotify, Facebook, Netflix, Dropbox sau Chrome pentru navigare pe internet. Bineinteles, toate cele trei serii de televizoare 4K sunt capabile sa redea imagini 3D. Si, tot bineinteles, sunt in stare sa redea imagini la o calitate deosebita, cu o paleta coloristica exceptionala.

Philips 4K
Philips 7900

Seria 7900 range este cea mai ieftina dintre modelele cu rezolutie 4K UHD, are Ambilight pe cele doua muchii laterale ale televizorului si un profil subtire. Are motor Philips Pixel Precise Ultra HD care permite scalarea oricarei surse in format 4K. Vine cu diagonale de 49 si 55 inchi.

Se lauda cu imagini dinamice fluide in filme, jocuri sau la vizionarea unor evenimente sportive pentru ca lucreaza la o freventa de 600Hz. Permite inregistrarea altui program fata de cel la care va uitati, pe un hard disk conectat prin USB.

Seria 9100 are modele cu diagonale de 55 (139cm) si 65 inchi (164cm), cele mai scumpe de altfel si in stare sa redea cele mai calitative imagini, clare, cu un nivel ridicat al detaliilor si un contrast foarte bun. Normal ca dispune de motorul Perfect Pixel Ultra HD, pentru scalarea continutului video la rezolutie 4K.

Philips 4K
Philips 9100

Ecranele acestei serii lucreaza la o frecventa de 1000Hz si au toate cele patru laturi iluminate cu Ambilight.

Philips 4K
Philips 8900

Seria Philips 8900 are o diagonala de 55 inchi si mosteneste specificatiile de top ale gamei 9100, cu o diferenta: sistemul Ambilight este pe trei laturi. Si inca ceva: este primul televizor curbat al acestei marci. Deci, au intrat si ei in aceasta hora, pe care momentan inca nu o inteleg, recunosc.

Philips 4K

Legat de preturi, l-am aflat doar pe cel al modelului Philips 9109 de 55 inchi: acesta costa 2600 Euro. Sincer, fata de ce preturi am vazut pana acum la televizoarele 4K, mi se pare un scor acceptabil. Bineinteles, pentru cei care isi permit. Asteptam mai multe detalii de la reprezentantii nostri care au mers la Berlin.

Revin cu detalii, pentru ca ma intereseaza tare sa vad cum se comporta si cum a fost integrat Android-ul pe un astfel de televizor.

Sursa.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *