Google il omagiaza azi pe Lev Tolstoi

Lev Tolstoi, unul dintre clasicii literaturii universale, este omagiat de Google azi printr-un Doodle special.

Pentru cei care nu stiu, Doodle este o animatie, imagine sau mini-joc care inlocuieste logoul Google de pe pagina principala a motorului de cautare, cu scopul de a marca un eveniment special.

Evenimentul de azi este aniversarea a 186 de ani de la nasterea lui Lev Tolstoi, iar Doodle-ul trece prin cateva imagini inspirate de unele dintre cele mai importante opere ale scriitorului rus – Razboi si Pace, Anna Karenina sau Moartea lui Ivan Ilici.

Doodle-ul are o varianta proprie pentru Romania, in care titlurile operelor sunt in romana, ea aparand pe pagina google.ro.

E o idee frumoasa, care n-ar fi rau sa ii faca pe unii curiosi cu privire la cine a fost Tolstoi.

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

3 thoughts on “Google il omagiaza azi pe Lev Tolstoi

 • September 9, 2014 at 3:13 pm
  Permalink

  crezi că vor fi mulţi curioşi? 🙂

  Reply
  • September 9, 2014 at 3:21 pm
   Permalink

   Ma sincer indoiesc, dar daca zece pun mana pe o carte datorita chestiei asteia, tot a facut ceva.

   Reply
   • September 9, 2014 at 3:39 pm
    Permalink

    Pe unii nu ii mana curiozitatea nici sa citeasca doua pagini din manual inainte de Bac. Cred ca noi astia mai “batrani” am apucat sa simtim gustul lecturii pentru ca pe vremea noastra nu aveam acces la facebook si jocuri in retea. Cand sa mai citeasca?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *