iPhone 6, iPhone 6 Plus si Apple Watch lansate oficial

Gata, am trecut cu bine si de mega-evenimentul Apple, mult asteptat de altfel de catre toti pasionatii de tehnologie, fie ca sunt fani sau nu ai marcii americane. Un eveniment la care am fost surprins sa-i vad invitati de onoare pe cei de la U2. Mai rar vezi o interpretare live a unei formatii de talia lor la o conferinta de lansare a unor telefoane. Motivul poate fi gasit aici. Sunt curios sa vad  pe cine va aduce Samsung la urmatoarea lor conferinta, eventual la MWC 2015. 😀

Deci, Apple a lansat in seara asta doua smartphone-uri, asa cum ne asteptam, unul mic si unul mare, dar si doua ceasuri, unul mic si unul mare. De ce sa nu o recunoastem, ceasurile au fost mai mult cu titlu de prezentare, pentru ca nu vor fi disponibile anul aceasta pe piata. Le veti putea cumpara mai spre primavara lui 2015. Nu m-ar mira sa se mai schimbe cateva lucruri pana atunci la ele.

Deci, sunt doua modele de smartphone, unul de 4.7 inchi numit iPhone 6 si inca unul de 5.5 inchi, numit iPhone 6 Plus. Rezolutia ecranelor este de 1334×750 pixeli si, resprectiv, 1920×1080 pixeli. Ecranele nu sunt acoperite cu safir.

iPhone 6

Preturile acestora: iPhone 6 cu 16Gb costa 199$ iar cel de 128GB costa 399$, cu un contract pe 2 ani. iPhone 6 Plus costa de la 299$ (pentru modelul de 16GB), 399$ pentru cel de 64GB si 499$ pentru cel de 128GB, tot pentru un contract pe 2 ani.

Presupun ca in Europa se va schimba doar moneda, cifrele raman la fel. Din 19 septembrie vor fi disponibile in Germania. Pana la sfarsitul anului s-ar putea sa le vedem si la noi in tara, nu stim inca cu exactitate cand.

iPhone 6

 

iPhone 6

Dupa cum vedeti, design-ul este schimbat in totalitate, terminalele au colturile si muchiile rotunjite. Bineinteles, sunt construite din metal, aluminiu mai exact. De asemenea, geamul ecranului este usor curbat pe margini. Nimic de safir in compozitia geamului de protectie. iPhone 6 are o grosime de 6.9mm iar iPhone 6 Plus de 7.1mm. Butonul de pornire s-a mutat pe muchia laterala, pentru a fi mai usor de accesat.

Au un procesor dual-core A8 pe 20nm si 64 de biti, tactat la 1.4Ghz, cu 20% mai rapid decat A7 si cu 50% mai performant la nivel grafic. Procesorul este asistat de un chipset grafic PowerVR GX6650 cu sase nuclee. iPhone 6 are 1GB memorie RAM, in timp ce modelul mai mare se lauda cu 2GB.

Autonomie: iPhone 6 promite 14 ore de convorbiri pe 3G iar iPhone 6 Plus, 24 de ore. La navigare pe internet, iPhone 6 promite o autonomie de 10 ore. Acelasi iPhone 6 poate reda videoclipuri timp de 11 ore. Mai jos gasiti un grafic mai explicit.

iPhone 6 are un acumulator de 1800 mAh  iar iPhone 6 plus de 2915 mAh.

iPhone 6

Dupa cum era normal, telefoanele sunt compatibile 4G, cu o viteza maxima de transfer de 150Mbps. Au si Wi-Fi rapid de tip AC. Nu lipsesc NFC-ul si platile securizate prin Touch ID, cu scanarea amprentei.

iPhone 6

Au camera cu un senzor mai mare de 8Mpix, lentile cu o diafragma f/2.2 si un sistem de autofocus mai rapid, care se foloseste de pixelii de pe senzor. Poate realiza imagini panoramice de pana la 43Mpix. Insa numai iPhone 6 Plus are stabilizare optica. Filmeaza full HD/60fps si slow-motion la 240fps (720p), cu focalizare continua si stabilizare video.

Ceva misto: iPhone 6 face videoclipuri time lapse.

Apple Watch

Dupa cum era de asteptat, a fost anuntat si ceasul inteligent Apple Watch.  Imi place cum arata, este deosebit, are un corp cu o forma dreptunghiulara cu colturile usor rotunjite si ecran flexibil cu rezolutie retina. Mai exact, vor fi trei modele: Apple Watch, Apple Watch Sport si Apple Watch Edition. Apple Watch are un corp din otel inoxidabil si geam din safir. Apple Watch Sport are un corp de aluminiu si geam de protectie intarit. In timp ce Apple Watch Edition vine cu un corp din aur de 18  karate galben sau roz, cu un geam din safir.

Apple Watch

Vor fi mai multe modele, cu tot felul de combinatii de bratari de prindere.

Preturile pornesc de la 349USD. Insa vor fi disponibile abia la inceputul anului viitor. Functioneaza cu sistemul de operare Watch OS, proiectat special pentru astfel de gadget-uri.

Apple Watch

Rotita de pe muchia dreapta permite selectarea, derularea in liste si marirea sau micsorarea in anumite aplicatii. Asta este un element de noutate, pe care nu l-am mai intalnit la noile ceasuri inteligente.

Apple Watch

Nu-i vor lipsi aplicatii de fitness si de monitorizare a sanatatii. Pentru aceste scopuri vine cu tot felul de senzori pe spate.

Imi place si sistemul de incarcare, unul foarte simplu de utilizat de altfel. Ceasul poat fi folosit la controlul Apple TV, ca walkie-talkie dar si ca vizor eletronic pentru camera de pe smartphone.

Normal, functioneaza intr-o stransa colaborare cu smartphone-ul la care este legat (wireless). Este compatibil cu iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5, iPhone 5C si iPhone 5S. Poate afisa mesaje, e-mail-uri si notificari, are microfon si difuzor pentru convorbiri telefonice. Are si tot felul de functii inteligente: de exemplu, cand apesi cu doua degete pe ecran, va fi citit automat pulsul si trimis unui alt purtator, sau purtatoare, de Apple Watch.

Apple Watch

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “iPhone 6, iPhone 6 Plus si Apple Watch lansate oficial

  • September 10, 2014 at 8:14 pm
    Permalink

    S-a schimbat linia de design. Pentru fanii inraiti nu conteaza, ei o sa il cumpere sigur dar asa poate atrag si alti clienti din tabara Android.

    Reply
    • September 10, 2014 at 9:20 pm
      Permalink

      S-ar putea sa-i atraga pe aia care plecasera de la iPhone 5S la Android pentru un ecran mai mare… cunosc cateva persoane… 😀

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *