Card SDXC cu o capacitate de 512GB! De la SanDisk.

SanDisk a anuntat astazi cardul SD cu capacitatea ce mai mare la ora actuala, de 512GB!!! Se numeste SanDisk Extreme PRO SDXC UHS-I si este dedicat in special fotografilor profesionisti si videografilor. Tinand cont ca in domeniul video este tot mai la moda formatul 4K, un astfel de card nu poate fi decat binevenit.

Noul card SanDisk este de tip SDXC, un format care poate merge pana la 2TB capacitate teoretica de stocare. Dupa cum merg lucrurile, s-ar putea sa vedem curand si astfel de carduri SDXC, cu 1TB sau 2TB, poate chiar la anul. Ca o curiozitate, in ultima decada, capacitatea de stocare a cardurilor SD a crescut de 1000 de ori. Primul card SD de la SanDisk, anuntat in 2003, avea o capacitate de doar 512MB.

Din cate am inteles, pe un card de 512GB, ar putea fi stocate 200.000 de fotografii de 8MPix in format Jpeg sau 20.000 de fotografii de 8Mpix in format RAW. La 4K, profesionistii ar putea inregistra pe un astfel de card de la 15minute si pana la 4 ore de materiale video, in functie de factorul de compresie, de canalele de culoare captate etc.

Cardul SanDisk de 512GB permite viteze de scriere de pana la 90MB/s si de citire de pana la 95MB/s.

Usurel, nu dati navala la F64.ro. Poate doar daca dispuneti de modica suma de 800$. 😀 Insa nu stiu daca este compatibil cu orice camera foto sau video actuale.

Cum ar fi un laptop subtire, foarte subtire, doar cu un slot (hai doua, pentru RAID) SDXC pentru stocare? 😀 I-ar mai trebui HDD sau SSD? 😀 Poate doar un flash pentru instalarea sistemului de operare.

Sursa.

SanDisk SDXC 512GB

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *