Muzica de vineri: Robert Plant

Robert Plant (nu cred ca o sa ma intrebe cineva cine e ala) e subiectul Muzicii de vineri de saptamana aceasta.

Fostul solist Led Zeppelin are un nou album solo pe piata, impreuna cu trupa sa, Sensational Space Shifters. Albumul se cheama “Lullaby and… The Ceaseless Roar”, a aparut pe piata acum trei zile si, daca te astepti sa sune a Led Zeppelin, vei fi complet dezamagit. Pe de alta parte, cei care au urmarit cariera solo a lui Robert Plant de-a lungul anilor stiu ca el s-a indepartat in mare masura de trupa care l-a consacrat.

Albumul de fata nu face exceptie. Vorbim despre un disc divers, extrem de interesant si plin de tot felul de tot felul de influente, de la cele orientale la blues si chiar ritmuri africane. Ceea ce a iesit e un disc care cu siguranta nu va plictisi si care pe mine continua sa ma surprinda.

De pe el ascultam azi primul single (si cea mai obsedanta piesa de pe album), “Rainbow”.

Pentru a doua piesa m-am oprit la preferata mea din cariera solo a domnului Plant. Nu stiu motivele, dar cert e ca e piesa care imi place cel mai mult din ceea ce a facut pe cont propriu, si cam ai de unde alege. Piesa e “29 Palms”.

Inchei ca de obicei, urandu-va weekend placut si plin cu muzica buna!

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *