Panasonic LX100 – Love at first sight

Daca noua camera inteligenta Panasonic CM1 m-a impresionat placut, despre Panasonic LX100 pot spune ca m-am indragostit, subit si irevocabil. Love at first (internet) sight, cum zice americanu’. Face parte dintr-o categorie de compacte pe care o apreciez, cele premium cu valente pro, care permit un control manual avansat, cum ar fi un Nikon P7700 sau un Canon G16. Iar Panasonic LX100 arata al dracului de bine. De-abia astept sa vina la f64.ro.

Era timpul pentru o schimbare, pentru ca ultima camera din gama LX a fost lansata acum 2 ani.

Insa, fata de compactele concurentei, Panasonic LX100 vine cu un senzor CMOS mare, de mirrorless, in format micro 4/3 si cu o rezolutie de 16Mpix. De remarcat totusi ca senzorul nu este folosit in intregime, ci doar un crop de 13Mpix din el. Se mai lauda cu lentile Leica cu zoom optic 3.1x (24–75 mm) si o deschidere a diafragmei f/1.7-2.8, capacitate de filmare 4K si de fotografiere in format RAW, plaja ISO 200-25600.

Are un sistem de autofocus in 49 de puncte si este in stare sa faca clarul la o distanta de 3cm de subiect (la fotografia macro). Poate face rafala cu o viteza de 11cps, are un timp minim de expunere de 1/16.000 secunde si unul maxim de 60 de secunde.

Are un ecran de 3 inchi dar si vizor electronic, inel de control manual pozitionat in jurul obiectivului, rotite pentru compensarea expunerii si pentru setarea timpului de expunere, papuc pentru atasarea unui flash extern, plus cateva butoane carora le pot fi atribuite diverse functii, in functie de preferintele utilizatorului.

Bineinteles, are conexiune Wi-Fi pentru partajarea rapida a fotografiilor cu dispozitive portabile compatibile, gen smartphone sau tableta. In schimb, nu are GPS. Sincer sa fiu, mai bine asa, pentru ca geolocarea consuma baterie la greu.

Panasonic LX 100 are un pret in jurul a 900 Euro.

Avem si un videoclip oficial de prezentare.

Alte cateva imagini cu Panasonic LX100, mai jos.

Panasonic LX100 Panasonic LX100 Panasonic LX100 Panasonic LX100 Panasonic LX100

 

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *