Trendnet Babycam Review – Un accesoriu util in camera unui bebelus sau a unui copil

Un bebelus este fara doar si poate o mare bucurie in orice camin. Venirea pe lume a unui nou membru al familiei ne implineste, ne schimba viata, ne aduce bucurii si satisfactii. Bineinteles, cresterea unei fiinte pe cat de minunate, pe atat de fragile in primele zile si luni de viata, aduce cu sine responsabilitati pentru care nu suntem intotdeauna pregatiti dar carora incercam sa le facem fata in calitatea noastra de parinti. Trebuie sa fim tot timpul alaturi de copilul nostru, sa-l supraveghem si sa incercam sa avem grija cat mai bine de el, pentru a creste armonios.

Pe vremea cand s-a nascut pustiulica ne-a fost de mare ajutorul un set de receptoare cu care il auzeam din dormitorul nostru pe nazdravan cand se trezea si cand facea galagie pentru ca avea nevoie de noi. Nimic video in acele vremuri, doar audio, insa un accesoriu care ne-a fost de mare folos.

Iata ca acum prind tot mai tare aceste mici camere video, numite de regula babycam, cu ajutorul carora il si puteti vedea pe cel mic in patutul lui sau in camera in care se joaca. Asa cum este si modelul Trendnet Babycam TV-IP743SIC despre care voi povesti cateva impresii in continuare.

Trendnet Babycam

Camera in sine este una destul de compacta, cu o constructie de calitate, din plastic alb. Are un picior cu ajutorul caruia poate fi asezata pe o suprafata plana, orientarea realizandu-se prin intermediul unui ghidaj tip nuca. De asemenea, acelasi picior permite si prinderea pe un perete. Conectarea la reteaua de internet se face prin intermediul unei conexiuni Wi-Fi.

Trendnet Babycam

Trendnet Babycam are atat difuzor cat si microfon. Prin intermediul difuzorului puteti comunica cu cel mic sau ii puteti pune cateva melodii de bebelus pentru a-l linisti. Microfonul capteaza sunetul ambiental din incapere, si o face destul de bine din cate am observat.

Activarea initiala a camerei am realizat-o prin intermediul smartphone-ului cu Android, un Sony Xperia Z2 in cazul de fata. Am descarcat din Google Playstore aplicatia Trendnet Cloud View, dupa ce am pornit babycam-ul. Apoi, cu smartphone-ul, m-am legat la reteaua wi-fi creata de babycam. De altfel, toti pasii despre care va amintesc acum sunt descrisi in manualul care vine la pachet.

Dupa aceea, am pornit aplicatia CloudView pe smartphone, am cautat camera, m-am conectat la ea cu credentialele initiale (admin/admin), am schimbat parola si am conectat-o la router-ul wi-fi de internet. Apo am reconectat smartphone-ul la internet prin router-ul principal al casei si am repornit aplicatia CloudView de la Trendnet. Imediat am gasit camera si am reusit sa vizualizez imagini live pe ea.

De remarcat totusi ca aplicatia de Android nu este tocmai stabila si se blocheaza destul de frecvent.

Trendnet Babycam poate fi controlata si prin intermediul unei interfete web de pe computer. Aici aveti acces la setari mai avansate.

Trendnet Babycam

In primul rand ca puteti vedea imagini live din camera bebelusului. Cum nu am bebelus, l-am tot stresat pe pustiulica. ­čśÇ Trebuie descarcat un plugin’ pentru browser pentru a putea vedea imaginile live. Dupa cum se vede, din interfata puteti porni muzica sau puteti vorbi cu bebelusul/copilul vostru. Imaginea poate fi marita digital pana la 4x. Puteti face fotografii sau inregistra videoclipuri.

Trendnet Babycam

In meniul Setup puteti schimba in primul rand credentialele utilizatorilor care au acces la camera. Puteti schimba numele camerei.Trendnet Babycam

In submeniul Network aveti acces la setarile retelei. Ii puteti atribui un nume de domeniu dinamic si activa serviciile de cloud, prin intermediul carora puteti accesa camera direct din internet.

Trendnet Babycam

Puteti seta mai multe profile de imagine. Rezolutia maxima a imaginii captate/redate este de 640 x 480 pixeli (minim 160 x 112 pixeli). Destul de putin as spune eu, imaginile nu vor avea cine stie ce calitate. Dar, pana la urma, conteaza mai mult sa distingem miscarea si mai ales ce face micutul din pat/incapere. Puteti alege bitrate-ul maxim al transmisiei, implicitit calitatea imaginii, de pana la 2Mbps. Inregistrarile pot fi encodate MPEG4, MJPEG sau H.264.

Trendnet Babycam

De asemenea, puteti seta parametrii imaginii captate: luminozitatea, contrastul, balansul de alb, saturatia. Puteti intoarce imaginea invers, in oglinda sau o puteti vizualiza in alb si negru.

Trendnet Babycam Trendnet Babycam

Puteti inregistra videoclipuri sau poze cu ajutorul ei, video pe un server de samba (cu user si parola), prin ftp sau poze prin e-mail. Pozele pot fi trimise la sesizarea miscarii in cadru.

Trendnet Babycam

Dupa cum am spus, camera permite setarea unei zone in care sa fie detectata miscarea.

Trendnet Babycam

De asemenea, camera poate trimite alerte foto/video si in momentul detectiei unui sunet. In submeniul Advacend aveti acces la upgrade de firmware.

Trendnet Babycam

Pana la urma, Trendnet Babycam nu poate fi decat un accesoriu util in camera unui bebelus sau a unui copil mic. Setarea ei nu este chiar atat de complicata. Puteti urmari activitatea micutului atat pe timp de zi cat si noaptea, pentru ca are night vision. Se vede chiar foarte bine in intuneric total in camera, pe o distanta de 3-4metri.

20140913_235351_703D

Asa arata o poza facuta pe timp de zi.

20140913_170808_005D

Avem si o imagine video inregistrata cu ajutorul ei.

Parca as fi vrut totusi o rezolutie mai buna pentru filmari si pentru poze. Nu de alta, dar atunci cand surprinzi ceva inedit cu micutul, parca ar fi mai bine sa fie captat la o calitate mai buna.

Trendnet Babycam

Concluzii

Pro

  • Este compacta, usor de instalat unde aveti nevoie;
  • Setarea initiala nu este atat de complicata;
  • Permite vizualizarea imaginilor atat de pe computere cat si de pe smartphone-uri sau tablete;
  • Are alerte audio/video si trimite imagini pe server samba, prin ftp sau prin e-mail;
  • Permite comunicarea cu cel mic;
  • Are night vision.

Contra

  • Aplicatia de Android se blocheaza destul de frecvent;
  • Rezolutia captata este prea mica, rezultatele foto/video nu sunt tocmai satisfacatoare.

Trendnet Babycam este cu siguranta un accesoriu util pentru intr-o camera de bebelus sau a unui copil mic, pentru a fi tot timpul la curent cu activitatea micutului supravegheat. Are un pret de aproximativ 100 USD.

Mai multe detalii pot fi aflate de pe site-ul oficial Trendnet.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *