Samsung NX1 – Mirrorless cu arome Pro

Deci, dupa cum ne asteptam deja, noua camera mirrorless Samsung NX1 a fost anuntata oficial ieri in cadrul Photokina 2014. Din cate vad din imagini, este o camera destul de masiva, cu un grip sanatos, robusta, sigilata impotriva patrunderii apei, pe o structura din aliaj de magneziu.

Daca Nikon sau Canon nu sunt in stare sa faca mirrorless-uri atractive, iata ca Samsung are curaj sa faca o camera fara oglinda cu un design apropiat de cel al dslr-urilor, avand ca public tinta profesionistii.

O parte a fisei tehnice era deja cunoscuta. Iata cateva detalii:  senzor BSI APS-C cu o rezolutie de 28.2 Mpix, procesor DRIMe V, plaja ISO de la 100 si pana la 51200, un nou sistem de autofocus cu 2o5 puncte, dintre care 153 sunt in cruce. Continuam cu o capacitate de fotografiere in rafala la o viteza de 15cps cu autofocus continuu, timp de expunere minim de 1/8000 sec si maxim de 30 de secunde. Poate filma la rezolutii UHD 3840×2160 (30fps), 4K 4096×2160 (24fps), Full HD 1920×1080 (60fps), 1280×720 si 640×480.

Are un ecran inclinabil pe inaltime Super Amoled de 3 inchi si nu-i lipseste un vizor electronic articulat. Bineinteles, permite un control manual avansat, ba mai poate fi accesorizat si cu un grip vertical pentru acumulator suplimentar, in caz ca aveti nevoie de o autonomie mai substantiala.

In plus, pentru transferul rapid al fotografiilor, are conexiune Wi-Fi, una rapida chiar, de tip AC. Cred ca este prima camera foto dotata cu un astfel de modul wireless. Permite vizionarea videoclipurilor 4K direct pe un televizor compatibil, prin streaming wireless.

Nu este deloc o camera ieftina, ba din contra: doar corpul costa 1500 USD. Dar promite un comportament foarte bun in orice situatie de fotografiere sau fimare. Ramane sa vedem daca specificatiile sunt confirmate in teren.

Samsung NX1 Samsung NX1 Samsung NX1 Samsung NX1 Samsung NX1 Samsung NX1

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *