Huawei Ascend P7 review: elegant si puternic
Huawei Ascend P7 este unul dintre cele mai subtiri telefoane din lume, la o grosime de 6,5 milimetri, dar are si destule de oferit din punct de vedere tehnic, asa cum a relevat testul pe care am avut ocazia sa il fac.
Design / Prime impresii
Asa cum am spus, telefonul celor de la Huawei este unul foarte subtire, fiind in acelasi timp si usor, la cele 124 de grame ale sale. Aceste caracteristici il fac un partener foarte bun pentru purtarea in buzunarul costumului sau al blugilor. E complet nederanjant din acest punct de vedere, lucru care constituie o gura de aer proaspat intr-o lume a phableturilor care trag destul de greu la cantar si sunt incomode in viata de fiecare zi. Nu ca nu ar avea ele avantajele lor (ar fi si culmea sa afirm altceva, ca utilizator zilnic al acestei specii…).
Cert e ca Huawei Ascend P7 arata foarte bine, chiar daca linia de design are pe alocuri un pic de inspiratie Apple. Am avut ocazia sa testez modelul negru cu argintiu, unde acest lucru se observa mai tare. Oricum, e un telefon foarte bine construit, la care s-au utilizat materiale de calitate, cu scopul clar de a impresiona.
Nimic nu scartaie, totul este imbinat perfect, sticla si metalul dandu-si mana pentru a realiza un dispozitiv care a iesit frumos. Rama metalica laterala arata foarte bine si, cum am spus, totul este imbinat foarte bine.
De altfel, Huawei Ascend P7 sta foarte bine in mana si e placut la utilizare; as spune chiar ca silueta sa subtire il va face placut atat pentru domni, cat si pentru doamnele care isi doresc un telefon cu ecran mai maricel – pentru ca la 5 inchi ecranul Full HD nu este unul deloc mic. In plus, eleganta aparatului ar putea si ea sa il faca atragator pentru reprezentantele sexului frumos.
Sa ne uitam la el cu ceva mai multa atentie, insa.
In partea superioara gasesti mufa pentru conectarea castilor.
Pe stanga lucrurile au fost lasate libere, dar pe dreapta se afla atat sloturile de cartela si card microSD, cat si butoanele de power si volum. In cazul primelor, accesul se face cu o cheita, aflata si ea in cutia aparatului. Si aceste sloturi sunt construite cu aceeasi grija la detalii pe care am vazut-o si in rest.
In partea de jos este portul de conectare a incarcatorului microUSB.
Un telefon care arata bine si pe care nu iti va fi jena sa il scoti pe masa, indiferent daca esti la o intalnire de afaceri sau in oras cu prietenii.
Utilizare
Asa cum am spus, dispozitivul celor de la Huawei sta foarte bine in mana. Ba chiar am constatat ca il pot utiliza fara probleme cu o singura mana, lucru comod in foarte multe situatii.
Personal, cred ca telefonul ar fi avut de castigat la capitolul utilizare daca cei de la Huawei foloseau niste taste cu senzori pe partea frontala, dar el isi face treaba destul de bine si cu cele proprii sistemului Android. Si, pentru ca vorbeam de Android, sa nu uit sa spun ca aparatul ruleaza versiunea 4.4.2 KitKat a sistemului de operare, pe care insa va fi destul de greu sa o sesizezi, daca esti un utilizator de Android in varianta sa originala. Nu de alta, dar interfata Emotion UI a celor de la Huawei schimba foarte mult experienta in sine. Dar sa nu anticipam.
Sa vedem in primul si in primul rand ce se ascunde sub capota slim a lui Huawei Ascend P7. Pai, ai parte de un procesor HiSilicon Kirin 910T, un produs al brandului HiSilicon, care apartine tot celor de la Huawei. Procesorul este unul cu microarhitectura Cortex A9, quad core si ruleaza la 1,8 GHz. Este ajutat de o memorie RAM de 2GB, specificatii care fac ca telefonul sa se miste foarte bine, indiferent de aplicatiile folosite si de sarcinile pe care i le dai. Au fost cateva foarte rare situatii in care am sesizat un mic lag, dar acelea au fost mai degraba exceptii.
In ceea ce priveste spatiul de stocare intern (suplimentabil cu un card microSD, cum am mentionat ceva mai sus), acesta este de 16GB, cu care ar trebui sa se descurce destui utilizatori. Parca insa totusi 32GB e un spatiu mai adecvat pentru orice nevoi ai putea avea. Totusi, e un aparat care filmeaza Full HD, deci produce continut care ocupa spatiu. Plus ca e cam pacat sa nu te joci un pic pe el.
Vorbind de jocuri, trebuie mentionat displayul Full HD de buna calitate folosit de Huawei aici, numai bun pentru a fi utilizat la asa ceva. De altfel, subsemnatul s-a si jucat pe el Asphalt: Airborne 8 si CSR Classics, iar experienta a fost foarte buna.
Asa a fost, de altfel, din punct de vedere al fluentei, experienta de utilizare, indiferent ca am folosit Huawei Ascend P7 pentru socializare, navigare web, gaming, email sau orice alte scopuri.
In ceea ce priveste bateria, trebuie spus ca trece in a doua zi de utilizare fara nevoia de a folosi un incarcator.
Interfata
Si ajungem la interfata celor de la Huawei, Emotion UI pe numele sau. Aceasta seamana destul de bine cu cea de pe ultimele versiuni de iOS, de ce sa ne ascundem dupa deget. Daca dai de un meniu de setari care arata cum se vede mai jos, nu cred ca mai ai indoieli cu privire la inspiratie.
Asta nu este neaparat un lucru rau, daca totul e facut bine. Si sunt cateva aspecte unde interfata celor de la Huawei aduce mai mult decat majoritatea producatorilor care lucreaza cu Android. De exemplu, ai teme predefinite, aplicabile instantaneu. In multe cazuri, pentru asta iti trebuie o aplicatie separata. Aici lucrurile se fac pur si simplu, cu Themes.
Ai un lock screen bine definit, cu acces la functii utile din prima, fara sa le mai cauti prin meniuri.
La fel de bine e ca exista si o aplicatie de optimizare a dispozitivului proprie, preinstalata. Or fi altele mai bune in Play Store, dar poate ca sunt utilizatori pe care ii va ajuta.
Meniul din bara de notificare e personalizabil si poti pune in el orice minuni ti-ai putea dori.
Un pic ciudat acolo e modul in care telefonul trateaza notificarile, precum si dorinta sa netarmurita de a face economie de baterie prin inchiderea de aplicatii. Te mai poti trezi ca repornesti o aplicatie care iti trebuie, fiindca a fost inchisa.
Per total, experienta de utilizare e buna, iar cu interfata e usor sa te obisnuiesti.
Camera
Huawei Ascend P7 e cu siguranta un smartphone care sa dea bine in buzunarul unui pasionat de selfie-uri care vrea sa poata sa faca si poze bune pe unde merge. Astfel, ai la dispozitie o camera principala de 13 megapixeli, capabila sa filmeze Full HD. Atentie, insa! Camera frontala e de 8 megapixeli, si stie sa imbunatateasca claritatea, sau chiar sa te infrumuseteze un pic pentru poza aceea de Facebook.
Partea de selfie are functii dedicate si, cum am spus, daca te pasioneaza, nu stiu cu ce aparat scoti rezultate mai bune.
Stiu ca nu ma ajuta nici beauty level-ul maxim, dar eu incerc… 🙂
Trecand peste acest moment penibil, mentionez ca si camera principala obtine rezultate destul de bune, ba se mai si adapteaza pe alocuri la situatie de una singura – de exemplu, porneste modul HDR cand acesta e necesar.
Per total, rezultate foto bune, precum si un meniu al camerei bine garnisit cu optiuni, asa cum se vede mai jos.
In cele ce urmeaza, cateva mostre (nu, alt selfie nu va arat!).
In cele ce urmeaza aveti si o mostra de filmare.
Benchmarkuri
Ne-am lamurit ca Huawei Ascend P7 isi face treaba, dar cum se descurca in benchmarkuri? Rezultatele, in cele ce urmeaza, cu mentiunea ca produsul e descalificat din 3DMark. Il ruleaza, dar nu intra in clasamente.
Concluzie
Huawei Ascend P7 este un smartphone reusit, care impaca foarte bine eleganta cu functionalitatea. Costa 1549 de lei la Emag.
Pro/Contra
Pro
Constructie de calitate, eleganta
Hardware bun
Camera selfie buna
Ecran de buna calitate
Contra
Sistem de notificari si de economisire de baterie ciudat