Android L va cripta datele „din fabrica”

Android L nu va necesita activarea criptarii datelor de pe dispozitiv, si asta pentru ca functia, disponibila si pana acum pe dispozitivele Android, va fi activata din fabrica.

Puteai si pana acum sa criptezi datele de pe tableta sau smartphone-ul tau, acestea fiind decriptate atunci cand introduceai un PIN sau parola. O functie similara exista acum si in iOS.

Ei bine, conform unui purtator de cuvant Google, citat de Washington Post, dispozitivele cu Android L vor avea aceasta functie activata din fabrica. Ce inseamna asta? Pai, inseamna ca daca cineva iti fura telefonul si incearca sa obtina acces la datele din el, fara cod nu poate face asta nici daca are asistenta lui Google insusi.

Motivul este stocarea cheii de criptare doar pe dispozitiv si nicaieri altundeva.

In conditiile in care se intampla tot felul de lucruri neplacute legate de furtul de date personale, eu zic ca acest gen de masura de siguranta nu poate fi considerata decat o idee extrem de buna. Mai ales fiindca unii utilizatori habar nu au ca exista asa ceva, darmite sa isi bata capul sa activeze functia.

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *