Dimineata prin Centrul Vechi, cu Samsung NX30

Astazi am avut cateva clipe libere pe care mi le-am dedicat in intregime. Dupa ce am lasat copilul la scoala si pe mama lui la serviciu, am mers frumusel la o plimbare prin Centrul Vechi al Bucurestiului. Nu de alta, dar vroiam sa vad cum se descurca mirrorless-ul Samsung NX30, pe care il folosesc zilele astea.

Stiu, nu mai este chiar o noutate, dar eu abia acum l-am primit. L-am vazut prima data la un eveniment Samsung in februarie. Mai bine mai tarziu decat niciodata, nu? Dar, de ce sa nu o spun, imi cam pare rau ca nu l-am folosit mai devreme, pentru ca este un aparat performant si cu ajutorul caruia am obtinut rezultate de care sunt multumit. De ce sa nu o recunosc, am avut noroc si de o vreme frumoasa, cu un soare bland.

Pe scurt, specificatiile camerei Samsung NX30 sunt urmatoarele: senzor APS-C Cmos de 20.3 Megapixeli, procesor DRIMe IV, plaja ISO 100-25600, capacitate fotografiere RAW, inregistrare video full HD cu sunet stereo (plus intrare de 3.5mm pentru microfon), sistem de autofocus performant NX AF System II, timp minim de expunere de 1/8000 secunde!!!, rafala la 9cps. Are sistem de operare Tizen, unul adaptat pentru camere foto.

Am utilizat-o impreuna cu um obiectiv de kit, 18-55mm (f/3.5-5.6). Am fost multumit de comportamentul camerei. Aceasta porneste imediat, focalizeaza si declanseaza rapid. Are si vizor electronic, insa nu m-am folosit prea mult de el, pentru ca ecranul rabatabil se vede foarte bine chiar si in lumina puternica. De asemenea, permite un control manual rapid, avand atat o rotita pe grip cat si una in jurul D-Pad-ului.

Dupa cum o sa vedeti mai jos, rezultatele sunt clare, au o paleta coloristica naturala si un nivel ridicat al detaliilor, zgomotul de imagine fiind insesizabil la ISO 100.

Revin si cu alte poze facute cu Samsung NX30, pentru ca va fi un weekend plin de evenimente interesante in Bucuresti.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *