Muzica de vineri: Dream Theater

I-am ales din nou pe Dream Theater la Muzica de vineri pentru ca, iata, la un an de la noul album self-titled si de la ultimul release live, au mai scos un DVD/album live.

De ce naiba ar vrea cineva sa scoata inca un album live, intr-un interval atat de scurt? Fix intrebarea asta mi-am pus-o si eu, dar mi-a trecut dupa ce l-am ascultat. Aparut in urma cu cateva zile, “Breaking The Fourth Wall” e inregistrat la Boston Opera House si ii are ca invitati pe membrii orchestrei si corului Berklee College of Music. Ei bine, asta e destul ca sa faca din acel concert ceva absolut unic (dincolo de ce sunt in stare sa faca cei din Dream Theater, si despre asta nu mai prea e nevoie sa vorbesc).

A iesit un album / DVD cel putin interesant, cu cateva abordari complet deosebite. Fanii Dream Theater vor aprecia insistenta in setlist (pe langa ultimul album) a unor piese de pe doua albume foarte apreciate. Ma refer la “Awake” si “Metropolis Part 2: Scenes from a Memory”. De pe “Awake” se canta chiar “Space-Dye Vest”, piesa scrisa de Kevin Moore nefiind in setlistul trupei pana la ultimul turneu.

Sunt constient ca, daca intrati in randurile fanilor trupei, deja v-am convins ca merita toata atentia.

Daca nu sunteti buni cunoscatori ai muzicii Dream Theater, e o ocazie foarte buna sa descoperiti trupa prin intermediul unora dintre cele mai bune piese scrise de ea in cariera.

Sa lasam insa vorbaria si sa ascultam “Strange Deja-Vu” de pe noul disc.

Si pentru ca am vorbit de “Space-Dye Vest”, o piesa tare draga mie, e neaparat sa o ascultam in varianta originala.

Weekend placut si plin cu muzica buna!

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *