Turbo NAS TS-x31 – Stocare in retea si multe aplicatii utile, de la QNAP

Pentru ca producem cantitati tot mai importante de fisiere digitale multimedia, poze si filmari full HD in speta, stocarea a devenit o problema tot mai stringenta pentru oricare dintre noi. Totul este ca depozitarea amintirilor noastre sa fie facuta pe echipamente care permit accesarea lor intr-un mod cat mai usor posibil si de pe orice dispozitiv, fix sau mobil. Iar QNAP este unul dintre producatorii care ne pot ajuta in acest sens, prin echipamentele lor de stocare in retea, care pot fi transformate in adevarate solutii de cloud personal, accesibile de oriunde din internet.

QNAP este chiar unul dintre cei mai activi producatori pe piata solutiilor de stocare in retea, am impresia ca lanseaza echipamente pe banda rulanta. Acum anunta  seria QNAP Turbo NAS TS-x31, dedicata utilizatorilor individuali si companiilor mici si mijlocii. Modelele acestei serii dispun de 1, 2 sau 4 sertare, sunt motorizate de procesoare ARM Cortex-A9 dual-core la 1.2 GHz si pot fi utilizate pentru stocarea fisierelor, partajarea lor, backup, sincronizarea datelor si chiar pentru divertisment. De asemenea, sunt livrate cu aplicatii cloud si multe functii multimedia.

Seria TS-x31 dispune de procesor Freescale ARM Cortex-A9, dual-core la 1.2GHz si 512MB memorie RAM DDR3. In functie de solutiile de stocare alese, pot oferi viteze de transfer de pana la 110MB/s la citire si 80MB/s la scriere. Sunt echipate cu doua porturi LAN, TS-231 si TS-431 suportand setari dual IP, moduri port-trunking, setarea tolerantei la erori sau agregarea conexiunilor pentru un transfer de date mai eficient.

In plus, noile NAS-uri QNAP au nu mai putin de trei porturi SuperSpeed USB 3.0, pentru conectarea unor dispozitive externe. Se poate face backup pe unitati externe conectate prin acele USB-uri sau pot fi accesate pozele sau filmarile de pe carduri SD prin intermediul unui cititor. De asemenea,  NAS-ul poate fi conectat la un UPS cu USB, ca sa functioneze si cand este intrerupta alimentarea cu energie electrica.

Dupa cum am constatat personal, puterea solutiilor de stocare in retea QNAP sta si in multitudinea de aplicatii pe care le pune la dispozitia utilizatorilor, unele dintre ele cu adevarat utile – aplicatii pentru backup/sincronizare, instrumente de productivitate, administrare de continut, comunicatii, download, divertisment si multe altele. Practic pot fi transformate in adevarate mini-servere.

O functie noua este cea Notes Station, care permite utilizatorilor crearea unor notite digitale in cloud-ul privat, precum si partajarea lor cu prietenii si colegii. Notitele pot fi editate intr-un mod intuitiv, cu un editor bazat pe web. Pot fi realizate capturi de ecran cu o extensie pentru Google Chrome sau cu aplicatia Qsnap si liste sau avertizari ce pot fi sincronizate cu Google Calendar. Exista si o aplicatie mobila Qnotes, compatibila cu aceasta functie. O prezentare video a acestei functii, mai jos.

Bineinteles ca seriile TS-x31 pot avea rol de hub multimedia, avand o gama larga de aplicații dedicate acestori scopuri. Exista suport DLNA si AirPlay, astfel ca pozele, muzica si filmele pot fi accesate de pe televizoare inteligente, console de gaming, telefoane sau tablete. Cu aplicatiile Photo Station, Music Station si Video Station pot fi administrate colectiile multimedia prin intermediul unui browser de internet. De pe telefoane sau tablete pot fi utilizate in aceste scopuri aplicatiile Qphoto, Qmusic, Qfile si Qmanager.

 

QNAP Turbo NAS TS-131
QNAP Turbo NAS TS-131
QNAP Turbo NAS TS-131
QNAP Turbo NAS TS-131
QNAP Turbo NAS TS-231
QNAP Turbo NAS TS-231
QNAP Turbo NAS TS-231
QNAP Turbo NAS TS-231
QNAP Turbo NAS TS-431
QNAP Turbo NAS TS-431
QNAP Turbo NAS TS-431
QNAP Turbo NAS TS-431

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *