Amenzile de circulatie pot fi platite acum la terminalele ZebraPay

Avem o informatie care se poate dovedi utila pentru soferii romani: amenzile de circulatie pot fi platite acum si la terminalele ZebraPay, serviciu disponibil in peste 150 de localitati din tara. Acestea pot fi platite la cele peste 900 de puncte de colectare din tara, in orice zi, indiferent de ora si fara sa plateasca comision. Terminalele ZebraPay pot fi gasite in marile retele de retail precum Kaufland, Billa, Cora, Auchan, Carrefour, in universitati, centre comerciale, piete, benzinarii si in magazine de proximitate.

“Din informațiile pe care le avem, în România se dau anual peste 3 milioane de amenzi de circulație, din care doar 40% sunt încasate. Un motiv ar putea fi faptul că achitarea lor nu este un proces tocmai la îndemână. Serviciul de plată al amenzilor date de Poliția Rutieră oferit de ZebraPay, vine în ajutorul șoferilor, dar și al autorităților. Șoferii se vor putea încadra mai ușor în cele 48 de ore pe care le au la dispoziție pentru a plăti jumătate din minimul amenzii, fapt care i-ar putea motiva să o plătească, ceea ce s-ar traduce în încasari mai mari la buget”, a declarat Adrian Badea, CEO ZebraPay.

De asemenea, daca aleg sa achite amenda prin intermediul acestui sistem, soferii nu mai sunt nevoiti sa trimita dovada de plata catre sectiile de Politie care au emis procesul verbal de contraventie, informatiile necesare fiind incluse intr-un raport trimis zilnic catre Directia de Impozite si Taxe din localitatea de resedinta a platitorului.

Procedeul de plata al amenzilor de circulatie este extrem de simplu, fiind solicitate doar numele si prenumele, CNP-ul, numarul de telefon, seria, numarul si data emiterii procesului verbal, localitatea de resedinta  si valoarea care trebuie achitata. In plus, fiind in format electronic, dovada platii amenzii poate fi regasita cu usurinta in caz de necesitate.

Pentru mai multe informatii despre ZebraPay, accesati http://www.zebrapay.ro/

ZebraPay

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

3 thoughts on “Amenzile de circulatie pot fi platite acum la terminalele ZebraPay

  • October 6, 2014 at 3:50 pm
    Permalink

    nu cred ca rau platnicii vor face coada de acum la punctele Zebra Pay dar macar va fi mai simplu de achitat o amenda de catre noi, muritorii de rand

    Reply
    • October 6, 2014 at 7:53 pm
      Permalink

      corect. mai bine ar fi sa ne ferim de ele… 😀

      Reply
      • October 21, 2014 at 5:54 pm
        Permalink

        Acest post a fost cel mai bun lucru care mi s-a intamplat in ultimele zile. A inchis la CEC , la toate unitatile de taxe de impozite, am vrut sa ma duc la ghiseul de la frontiera , inchis si ala . Speranta moare ultima , chiar nu imi doream sa le dau dublu ! 🙂

        Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *