GOCLEVER DVR Extreme WiFi review: action camera

GOCLEVER DVR Extreme WiFi este destinata unei categorii de utilizatori mai speciale – cea a pasionatilor de miscare si mai ales de ciclism. Cu ajutorul camerei celor de la GOCLEVER iti poti filma cu usurinta ispravile in aer liber.

Ba nu e problema nici daca o trantesti in vreo balta, carcasa care vine in pachet fiind perfect capabila sa o protejeze de asemenea probleme. Acestea fiind zise, sa vedem ce stie sa faca.

Design

GOCLEVER DVR Extreme WiFi este o camera de dimensiuni mici, capabila sa filmeze Full HD la 30 de cadre pe secunda si 720p la 60 de cadre pe secunda. Nu arata rau deloc, dar normal ca devine realmente utila cand este introdusa in carcasa rezistenta la apa cu care vine in pachet.

Altfel, nu vei gasi un ecran pe suprafata micii camere GOCLEVER, avand nevoie de un smartphone daca vrei sa vezi ce filmezi. In schimb, exista pe ea un slot de card microSD (din pacate, nu vine cu unul la pachet, iar cu memoria interna mare lucru n-o sa faci), un port HDMI, unul pentru conectare la calculator prin USB, precum si o intrare de microfon.

GOCLEVER DVR Extreme WiFi

Practic, nu exista un proces de setare. Introduci bateria si cardul, o bagi in carcasa si fixezi carcasa pe casca sau pe ghidon – in cutie ai mijloacele necesare. Marturisesc ca, desi detin o bicicleta, ma urc prea rar pe ea (si in nici un caz nu ma duc pe taramuri neumblate). De asta nu detin o casca, asa ca am fixat camera pe ghidon.

GOCLEVER DVR Extreme WiFi

In continuare, un sfat parintesc. La fixarea pe ghidon, strangeti suruburile din dotare cat se poate de bine. Nu de alta, dar eu am avut surpriza ca, datorita vibratiilor cauzate de drumurile la standarde europene din jurul casei mele, sa se slabeasca unul si sa ma trezesc cu camera pe asfalt. Haios e ca, daca initial a refuzat sa mai porneasca, dupa ceva timp a facut-o si a continuat sa functioneze fara probleme. Normal ca, datorita carcasei, nu s-a zgariat si n-a patit nimic. Imi pare insa rau ca nu am filmarea in cauza. Socul a facut ca aceasta sa nu se salveze pe card.

Poate ar fi ok ca, in cazul unui soc, sa se opreasca inregistrarea si fisierul sa fie salvat. Cine stie la ce iti poate fi de folos ulterior…

Oricum, un punct in plus pentru protectia oferita de carcasa. Am bagat-o si sub robinet si n-am sesizat sa intre apa la camera.

GOCLEVER DVR Extreme WiFi

Controlul camerei se face extrem de simplu, printr-o aplicatie mobila, pe nume SYMAGIX. Eu am folosit varianta de Android, dar exista varianta si pentru iOS. Dupa apasarea butonului dedicat camera creaza propria retea WiFi iar tu trebuie sa iti conectezi telefonul la ea. Dupa aceasta operatiune nu iti ramane decat sa pornesti aplicatia si sa o controlezi. Poti in felul asta sa pornesti si sa setezi inregistrarea, sau sa capturezi imagini statice. E atat de simplu incat efectiv nu prea sunt multe de spus despre aceasta. Camera va continua sa inregistreze, normal, chiar daca pierde conexiunea cu telefonul sau tableta.

De asemenea, aplicatia iti permite sa descarci pe dispozitivul mobil ceea ce s-a capturat, pentru a vizualiza apoi, precum si sa formatezi cardul din camera. Normal, parca e mai simplu sa scoti cardul din camera si sa copiezi fisierele rezultate pe un computer, cu ajutorul un card reader.

Aplicatia arata cam asa. Simpla, dar isi face bine treaba.

GOCLEVER DVR Extreme WiFi app

Spuneam ca se face controlul prin aplicatie. Poti utiliza pentru a declansa captura si butonul dedicat de pe camera, precum si telecomanda care vine in pachet. Aceasta poate opri camera dar si initia captura video sau foto.

GOCLEVER DVR Extreme WiFi

Camera celor de la GOCLEVER e foarte simplu de utilizat si, asa cum v-am dovedit, carcasa rezista destul de bine. Poate captura si imagini statice, ba poate fi setata si sa captureze continuu pana la 10 imagini. Rezultatele sunt acceptabile, dar e evident ca nu e facuta pentru asta.

De filmat filmeaza destul de bine, asa cum se poate vedea in exemplele din clipul de mai jos. Va las sa le judecati singuri.

Concluzii

Camera celor de la GOCLEVER este un produs pentru cei care doresc sa inregistreze pentru posteritate ispravile pe doua sau mai multe roti. E usor de montat si de folosit iar carcasa o protejeaza de micile incidente.

Pro

  • Usor de montat si de configurat
  • Carcasa rezistenta, care protejeaza inclusiv de apa si umezeala

Contra

  • Sistemul de fixare necesita un pic de atentie din partea utilizatorului

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *