iMac are acum ecran 5K

Apple a anuntat aseara noua generatie de sisteme all-in-one iMac, poate cele mai populare computere de acest gen din lume, in special in randurile utilizatorilor profesionali. Noul all-in-one se detaseaza de concurenta in primul rand prin rezolutia ecranului, care acum este una 5K, de 5120 x 2880 pixeli.

Specificatiile noilor sisteme iMac ar fi urmatoarele: ecran IPS de 27 de inchi, procesor quad-core Intel Core i5 tactat la 3.5Ghz (cu Turbo Boost pana la 3.9Ghz) sau quad-core Intel Core i7 la 4Ghz (cu Turbo Boost de pana la 4.4Ghz), 8GB standard memorie RAM, configurabila pana la 32GB, stocare pe SSD-uri de pana la 1TB sau pe hdd-uri de 1TB sau 3TB, placa grafica AMD Radeon R9 M290X cu 2GB sau AMD Radeon R9 M295X cu 4GB, slot de carduri SDXC, conexiune Thunderbolt 2 si Wi-Fi la standard AC.

Configuratia de start, cu procesor Intel Core i5, 8GB memorie RAM si stocare pe un hdd de 1TB costa 2500USD. Nu sunt computere deloc ieftine dar cu siguranta sunt performante, asa ca nu ma indoiesc ca vor fi apreciate in special de cei care fac editare grafica sau video la nivel profesional.

Noile iMac-uri vor functiona cu sistem de operare OsX Yosemite. Mai multe detalii pot fi aflate din pagina oficiala Apple.

Sunt curios cand vor ajunge si in oferta magazinelor de profil romanesti.

iMac

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *