Muzica de vineri: Lunatic Soul

Am ales Lunatic Soul pentru Muzica de vineri de saptamana aceasta, motivele urmand a fi detaliate in cele ce urmeaza.

Lunatic Soul e ceva oarecum atipic, daca luam in considerare genul de muzica aparut in mod regulat in aceasta rubrica, dar sunt sigur ca se vor gasi printre voi destui care sa aprecieze. Lunatic Soul este proiectul solo al unui domn pe nume Mariusz Duda, vocal si basist al excelentei trupe poloneze de rock progresiv Riverside, despre care vom discuta atunci cand vor avea ceva nou (anul viitor, din cate am inteles).

Ei bine, daca Riverside s-a impus ca un nume important pe scena muzicii progresive (au fost si pe la noi de cateva ori, va recomand sa nu ii ratati daca revin), in Lunatic Soul Duda isi exploreaza o latura mai introspectiva. Albumele scoase sub aceasta egida sunt cat se poate de atmosferice, muzicianul pictand adevarate peisaje sonore, extrem de bogate si care transmit foarte mult.

Ceea ce face Mariusz Duda in Lunatic Soul e ceva cu totul deosebit, o muzica prin care reuseste sa iti induca cu adevarat o stare, ceea ce nu e putin lucru.

Lunatic Soul are un album scos foarte recent, pe nume “Walking on a Flashlight Beam”. Este disponibil la streaming pe pagina casei de discuri, aici.

Mai interesant e ca eu am avut ocazia sa descopar acest disc cu adevarat in timp ce ma intorceam acasa cu masina, noaptea, pe un drum care trece in mare parte printr-o padure. CD-ul tocmai sosise in cutia postala cu o seara inainte, asa ca m-am gandit sa il ascult pe drum. Trebuie sa recunosc valentele combinatiei dintre muzica de pe el si luminile farurilor pe copaci. Foarte potrivita.

De pe acest album, o piesa cu voce, “Cold”. Merita insa din plin ascultat tot.

Si daca e sa aleg si ceva mai vechi (proiectul are inca trei albume, pe langa acesta), ar trebui sa fie “Impression II”, de pe “Impressions”.

Weekend placut si plin cu muzica buna!

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *