Ricoh Theta M15 – Imagini sferice printr-o simpla apasare de buton

Interesant conceptul Theta M15 al celor de la Ricoh. O simpla si compacta camera (cantareste doar 95 de grame) in stare surprinda imagini foto si video sferice printr-o simpla apasare de buton, fara sa faci swipe, fara sa captezi scena din mai multe unghiuri. Printr-o simpla apasare si un algoritm dedicat poti realiza imagini panoramice reusite. Chiar si videoclipuri cu o lungime de pana la 3 minute.

Secretul sta in cele doua camere cu lentile cu unghi larg care capteaza imagini la 180 de grade. Acestea sunt combinate/lipite cu un anumit algoritm pentru a rezulta imaginea finala, sferica sa-i zicem. Are si Wi-Fi care permite transferul rezultatelor pe smartphone-uri cu Android si iOS. Nu-i lipseste zoom optic 4x (25-100mm). Nu am aflat nimic de senzorul de imagine incorporat, dar mai sap.

Avem si un videoclip oficial de prezentare.

Mai multe detalii pot fi aflate pe site-ul oficial.

Ricoh Theta M15 va fi disponibila in Europa la sfarsitul lunii noiembrie, pretul ei fiind in jurul a 300 de Euro. Sunt curios daca va fi comercializata si la noi in tara. Insa ma astept sa apara pe la f64.ro.

Ricoh Theta M15 Ricoh Theta M15 Ricoh Theta M15 Ricoh Theta M15

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *