UPC Wi-Free – Internet gratis prin conexiune wireless pentru clientii UPC, in zonele cu acoperire din Romania si strainatate

UPC Romania anunta lansarea serviciului UPC Wi-Free, care asigura clientilor de internet UPC acces gratuit si nelimitat la internet chiar si in afara casei. Pe langa cele cateva sute de mii de hot-spot-uri UPCdin Romania, mai important este faptul ca acest serviciu ofera acces gratuit si la cele din strainatate. Se pare ca in Europa ar exista deja milioane de hotspot-uri UPC Wi-Free, numarul lor crescand de la zi de zi. Accesul la internet prin intermediul acestor hot-spot-uri este gratuit si nelimitat.

Banuiala mea este ca pentru acest lucru sunt utilizate dispozitivele wireless instalate deja in locatiile clientilor. Asa se explica numarul impresionant de hot-spot-uri dedicate.

Conectarea la UPC Wi-Free este o procedura simpla si automata. Primul pas pentru activarea serviciului este crearea unui cont My UPC (daca nu il aveti deja), urmata de configurarea parolei Wi-Free. Dupa autentificare, un client de internet UPC va ramane conectat permanent in locatiile in care exista acoperire Wi-Free. Aici gasiti o harta cu acoperirea. Normal, sunt avantajati clientii UPC din marile orase ale Romaniei.

Wi-Free foloseste o latime de banda dedicata, suplimentara (10 Mbps download), independenta de banda alocata abonamentului fiecarui client. UPC Wi-Free functioneaza prin crearea a doua retele wireless distincte si poate suporta pana la 5 conexiuni simultane UPC Wi-Free. De aici si banuiala de care va spuneam inainte.

Detalii despre UPC Wi-Free sunt disponibile pe www.upc.ro/wi-free. Mi-am facut cont, de-abia astept sa testez acest serviciu. Vad ca in Bucuresti are o acoperire destul de buna.

Update. Banuiala mea s-a adeverit. Insa cei de la UPC m-au asigurat ca serviciile de internet ale clientilor nu au de suferit din aceasta cauza.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *