Microsoft Band – Bratara inteligenta compatibila Windows Phone, iOS si Android

Se auzea de ceva timp ca Microsoft va lansa un accesoriu inteligent si iata ca au facut-o. Astazi anunta oficial Microsoft Band, o bratara de fitness cu bluetooth si o multime de senzori, compatibila cu cele mai importante platforme software mobile. Si care va face o figura frumoasa in piata din cate imi dau seama.

Are senzor optic pentru masurarea pulsului,  accelerometru pe 3 axe cu girometru pentru masurarea pasilor, GPS pentru inregistrarea pozitiei pe harta, senzor pentru masurarea temperaturii corpului, altul pentru masurarea cantitatii de transpiratie, senzor de lumina ambientala si pentru ultraviolete, precum si un microfon care poate fi utilizat cu Cortana pe Windows Phone.

Microsoft Band

Are un ecran tactil de 1.4 inchi cu o rezolutie de 320×106 pixeli pe care pot fi afisate notificari. Incorporeaza un acumulator de 100mAh ce promite aproximativ 48 de ore de autonomie la o utilizare normala. Timpul de incarcare este de 1.5 ore, aceasta realizandu-se prin intermediul unui incarcator care se ataseaza magnetic. Dupa cum am spus, este compatibila atat cu Windows Phone 8.1 dar si cu sistemele de operare mobile iOS 7.1 (sau mai nou) si Android 4.3 (sau mai nou).

Bineinteles, bratara Microsoft Band este capabila sa afiseze diverse notificari, SMS-uri sau apelurile telefonice. De asemenea, utilizatorii au la dispozitie Microsoft Health, o serie de aplicatii de smartphone (pentru Windows Phone, iOS si Android) cu un serviciu cloud dedicat. Aplicatiile vor monitoriza activitatile fizice zilnice sau calitatea somnului si vor indica timpul necesar de recuperare dupa un exercitiu fizic intens sau ce exercitii te vor ajuta sa consumi mai multe calorii.

Momentan va fi disponibila doar in SUA, pentru un pret de 199$.

Microsoft Band

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *