Gigabyte la Dreamhack Masters 2014

O prezenta importanta la Dreamhack Masters 2014 a fost si cea a reprezentantei locale a taiwanezilor de la Gigabyte. Ieri chiar faceau demonstratii de overclocking acolo Matei si Tudor de la site-ul Lab501.ro, de altfel cei mai cunoscuti overclockeri de la noi, cu multiple premii internationale. Destula aglomeratie, nici nu m-am putut apropia de locul cu pricina, a trebuit sa le fac niste poze de undeva de sus.

Astazi am prins un moment de respiro si am discutat putin cu Andrei, reprezentant al companiei, care mi-a aratat, printre altele, doua mini-computere barebone din gama Brix chiar interesante, carora le vad utilitatea in special in mediile corporate.

Modelul Brix Pro, pe care il puteti vedea mai jos, este un mini-sistem barebone, ultra-compact (62 x 111.4 x 114.4 mm) si cu prindere vesa, ce poate fi pozitionat intr-un mod simplu chiar si pe spatele unui monitor. Astfel ca se reduce semnificativ spatiul ocupat de computer pe birou. In plus consuma foarte putin, asa ca, la un numar important de pc-uri, se pot face economii serioase la consumul de electricitate.

De mentionat ca acest sistem barebone vine echipat numai cu placa de baza si cu procesor. Trebuie achizitionate suplimentar unitatile de stocare si memoria RAM. Are suport pentru unitate de stocare de 2.5 inchi, slot mini-PCIe prin care poate fi conectata o alta solutie de stocare mSATA, doua sloturi DDR3L cu suport 1333/1600 MHz, Wi-Fi AC, port Ethernet Gigabit, patru porturi USB 3.0, porturi HDMI si mini-Display.

Modelul prezent acolo era echipat cu un procesor Intel Core i5 cu placa grafica incoporata Intel Iris Pro, 8GB memorie RAM HyperX, solutie de stocare de 60GB de la Kingston mSATA si inca un SSD Kingston. O configuratie potrivita in mediile de business as zice eu, buna cam pentru orice gen de activitate. Poate fi utilizat la fel de bine si in rol de HTPC, la redarea de filme cu rezolutie full HD. Ca sa nu mai spun ca are iesire audio cu S/PDIF, pentru conectarea la un sistem audio performant.

Din cate am inteles, doar sistemul costa aproximativ 500USD. Stocarea si memoriile RAM pot fi achizionate separat. De asemenea, acesta poate fi livrat si in alte configuratii, la comanda.

Interesant mi s-a parut si modelul Brix Projector: adica un mini-sistem barebone cu un mini-proiector incorporat. Misto dracia as putea spune, chiar sunt curios cum se vede imaginea proiectata. Are un mini-proiector cu tehnologie DLP care poate reda imagini cu rezolutie WVGA – 800×480 pixeli si o putere luminoasa de 75lm.

Modelul prezentat acolo avea un procesor Intel Core i3 de generatia a patra, suport pentru stocare mSATA, slot mini-PCIe, doua sloturi de memorie RAM, Wi-Fi N, speakere stereo, patru porturi USB 3.0, hdmi out, mini-display si port audio out cu S/PDIF.

Mi se pare util in special celor care merg si fac tot felul de prezentari la sediul clientului. Ramane de vazut cat de bine se vede, ca poate merge si la vizualizarea unui film.

Mai multe detalii despre aceste mini-sisteme pot fi aflate de pe pagina oficiala Gigabyte Romania. Sper sa le primesc si eu la teste, chiar sunt curios de cum se comporta.

Alte cateva imagini din timpul sesiunilor de overclocking sustinute de catre reprezentantii Lab501, Matei si Tudor, mai jos.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *