QNAP: Acceseaza mai facil continutul multimedia stocat pe NAS

Utilitatea unei solutii NAS de stocare in retea nu cred ca poate fi contestata. Toate fisierele digitale produse cu camerele foto si video, plus colectiile de muzica sau filme, trebuie stocate pe un dispozitiv conectat la retea, pentru a fi accesate rapid. Din experienta pot spune ca sistemele NAS de la QNAP sunt printre cele mai performante la ora actuala, in primul rand datorita functiilor suplimentare care le pot transforma in adevarate mini-servere cloud personale.

De curand QNAP a prezentat functia “Smart Multimedia Management”, disponibila pe cel mai recent sistem de operare QTS 4.1.1. Aceasta promite un mod mai flexibil si mai convenabil pentru stocarea si accesarea fisierelor multimedia pe uniatatea NAS. Utilizatorii au la dispozitie aplicatiile Photo Station, Music Station, Video Station dar si functia de server media DLNA, pentru streaming pe orice computer, smartphone sau tableta.

Practic nu mai trebuie sa puneti continutul multimedia in foldere dedicate, muzica in folderul de muzica, video in cel de video, pozele la… poze. Copiati cum vreti, ce vreti, unde vreti, iar noul sistem de management se va ocupa automat cu indexarea fisierelor si afisarea lor in aplicatiile dedicate. Pentru a nu afecta operarea zilnica, puteti programa scanarea folderelor selectate in afara orelelor de varf, asta in cazul in care aveti mult continut multimedia de indexat.

qnap

De exemplu, in Photo Station fotografiile pot fi organizate automat in ordine cronologica sau dupa etichete. In acest fel poate fi realizat intr-un mod simplu un album virtual cu fotografiile de la anumite date calendaristice. Prin actiuni de tip “drag and drop” pozele pot fi rearanjate si incluse in prezentari slideshow.

Pentru a afla mai multe despre QTS 4.1.1 si alte solutii Turbo NAS de la QNAP puteti merge aici: http://www.qnap.com.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *