Pamantul vazut de sus, intr-un videoclip time lapse la rezolutie 4K

Mai jos puteti vedea un frumos videoclip time lapse 4K cu Pamantul, asa cum se vede el de sus.  Imaginile au fost surprinse de satelitul rusesc Elektro-L, pozitionat la o distanta de 40000 km deasupra Oceanului Indian. Viteza sa de deplasare pe orbita ii permite sa se roteasca in acelasi timp cu Pamantul, practic fiind tot timpul deasupra aceleiasi zone.

Sistemul foto cu care este echipat satelitul capteaza o imagine de 121 megapixeli (11136×11136 pixeli) la fiecare 30 de minute. Pentru videoclip aceste imagini au fost redimensionate la 50%. De asemenea, au fost corectate manual alinierile intre cadre. Au fost realizate ajustari ale imaginilor pentru eliminarea artefactelor si ajustarea culorilor. In orice caz, este un videclip impresionant, este tare frumoasa planeta noastra vazuta din spatiu.

A fost realizat de James Tyrwhitt-Drake. Enjoy. Sper sa il puteti viziona la rezolutia nativa.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *