Muzica de vineri: Foo Fighters

Foo Fighters sunt subiectul acestei Muzici de vineri, ocazie cu care rubrica revine pe site.

Foo Fighters, trupa al carei mastermind, chitarist si vocal e Dave Grohl (fost baterist in Nirvana), revine si ea, cu “Sonic Highways”. Albumul propune un concept interesant, fiind inregistrat in diferite orase importante pentru membrii trupei si pentru muzica americana, pe tot parcursul Statelor Unite.

Asa cum probabil e de asteptat, a rezultat un disc divers (poate uneori mai greu de urmarit din cauza asta), fiecare piesa avand cate o poveste interesanta. De altfel, povestile le poti afla din documentarul cu acelasi titlu, care va rula si la noi din decembrie, pe HBO Go (nu stiu daca si pe canalul TV).

Cert e ca discul e foarte reusit si are si niste invitati importanti – Joe Walsh, celebru mai ales ca membru Eagles, Rick Nielsin din Cheap Trick sau vedeta country Zac Brown facandu-si simtita prezenta pe el.

Mie albumul imi e partener de drumuri cu masina in ultimele zile, si pare a face o treaba impecabila, motiv pentru care vi-l recomand. Mi-e greu sa aleg o piesa anume de pe el; totusi, am sa ma opresc la “Something for Nothing”, una dintre bucatile mai pline de energie.

Si daca e sa aleg un Foo Fighters mai vechi, am sa merg pe “The Pretender”. Nu cred ca are cineva nevoie de vreun motiv sa asculte piesa asta.

Weekend placut si plin cu muzica buna!

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

4 thoughts on “Muzica de vineri: Foo Fighters

 • November 22, 2014 at 12:03 pm
  Permalink

  Sa mai adaugam 2 bune :”Outside” si “Congregation”

  Reply
  • November 22, 2014 at 2:35 pm
   Permalink

   o sa-l mai ascult si eu inca o data… ii mai dau o sansa… 😀

   Reply
   • November 24, 2014 at 12:51 pm
    Permalink

    E bun rau de tot. Dar ii ia un pic sa te prinda.

    Reply
  • November 24, 2014 at 12:51 pm
   Permalink

   Walsh si Zac Brown adica 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *