Astronaut

Ca tot sunt la moda acum filmele cu astronauti si calatorii spatiale. Ce vede un astronaut cand se afla acolo sus? Cum se vede Pamantul? Cum se vad desertul Africii, oceanele, continentele, orasele luminate noaptea sau Aurora Boreala? Daca sunteti curiosi, urmariti videoclipul de mai jos, realizat din imagini captate de membrii echipajului Statiei Spatiale Internationale intre anii 2011 si 2014.

Poate nu stiati ca Statia Spatiala Internationala cantareste 377 de tone si ca orbiteaza in jurul Pamantului la o distanta de 350 deKm cu o viteza de 28.000 Km/h, inconjurandu-l in numai o 1 ora si 30 de minute.

Cu totii cred ca am vrea sa vedem cu ochii nostri Pamantul de sus, sau sa calatorim spre Luna si spre stele. Se pare ca viitorul din cartile SF ale copilariei noastre este tot mai aproape. Insa pana cand turismul spatial va fi cu adevarat functional, majoritatea trebuie sa ne multumim cu imaginile realizate de astronauti. Cine stie, poate ca pentru copiii nostri va fi mai la indemana sa faca excursii in jurul Pamantului, Earth-breakes cred ca se vor numi. ­čśÇ

Frumos videoclip. Enjoy.

 

Astronaut – A journey to space from Guillaume JUIN on Vimeo.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *