Muzica de vineri: AC/DC

AC/DC ne sunt invitati la Muzica de vineri din aceasta saptamana, una care vine ceva mai tarziu ca de obicei. La fel ca in cazul rubricii de saptamana trecuta, nu ca ar fi nevoie de un motiv sa asculti trupa asta.

Dar daca totusi iti trebuie unul, ei bine, AC/DC are de azi pe piata un nou disc, cu titlul (extrem de inspirat 🙂 ) de “Rock or Bust”.

Sa spui ca albumul asta e altfel decat restul discurilor trupei ar fi de-a dreptul gresit, pentru ca domnii acestia nu se chinuie niciodata sa reinventeze roata. Au inventat-o in urma cu destula vreme si sunt cat se poate de multumiti sa o invarta ca lumea, lucru pe care il fac si de data asta. Ar fi si culmea sa se apuce de experimente cu ceva care functioneaza cat se poate de bine.

“Rock or Bust” e al saisprezecelea disc AC/DC si e un album tipic pentru trupa, poate ceva mai bluesy (un capitol la care au stat tot timpul bine), in care vei gasi tot ce ii face atat de placuti – riffuri simple, dar destepte, Angus peste tot, un Brian Johnson in forma si groove din plin. Plus textele tipice, in acelasi spirit.

A iesit un disc pe care il ascult pe repeat in masina si cred ca o voi mai face o vreme. La fel cum sper din inima sa ii revad live la anul, chiar daca vor fi in mod sigur fara Malcolm Young, care a renuntat din cauza unei boli pe care n-o doresti nici dusmanilor si 90% fara Phil Rudd, care pare a avea probleme cu legea.

Pana ii vedem insa, ia sa ascultam noi piesa de titlu.

Ei, si acum vine partea complicata. Ce alegem mai vechi de la AC/DC? Chiar daca se poate alege tot catalogul, m-am oprit la Shoot To Thrill. Nici asta nu are nevoie de explicatii.

Weekend placut si plin cu muzica buna!

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.