Camera video rugged de la JVC Kenwood

Mai rar vezi o camera video clasica waterproof sau rezistenta la socuri, asa cum este modelul Everio GZ-RX de la JVC Kenwood care va fi lansat undeva prin ianuarie 2015 in Japonia. Stiu, sunt o multime de camere video de actiune la ora actuala, insa una in format clasic, cu acel ecran rabatabil, eu nu am vazut pana acum.

De fapt vor fi disponibile doua modele, unul cu o capacitate de stocare interna de 64GB (GZ-RX500) si altul de 32GB (GZ-RX300), ambele intrunind standarde superioare de rezistenta gen IPX8, pentru a fi utilizate la scufundari in apa, IP5X, care le confera protectie impotriva patrunderii prafului, MIL-STD-810F Method 516.5, pentru rezistenta la socurile accidentale. De asemenea, ambele modele pot fi utilizate in intervalul de temperaturi -10~+40 grade Celsius.

Acestea au un senzor CMOS de 1/5.8 inchi cu o rezolutie de 2.51MPix, ecran LCD de 3 inchi si pot inregistra video in format MPEG‐4 AVC/H.264 la rezolutie 1080/60i sau 1080/60p cu sunet stereo Dolby Digital.
Normal, exista o aplicatie dedicata de smartphone care permite controlul camerei de la distanta.
Camera video GZ-RX500 de 64GB costa aproximativ 540 de Euro, in timp ce GX-RX300 are un pret de 475 Euro. Din punctul meu de vedere as spune ca este binevenit in piata un astfel de gadget dedicat exclusiv filmarii, tinand mai ales cont de faptul ca o camera video focalizeaza mai repede decat una foto in conditii dinamice. Plus ca este mai usor de tinut si de utilizat la filmare.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *