QNAP – NAS-uri compatibile cu unitati de stocare SSD

Clar ca SSD-urile sunt mai performante decat HDD-urile la vitezele de scriere/citire, fiind tot mai utilizate atat pe laptopuri cat si pe sisteme PC tip desktop, in special pentru partitiile pe care sunt localizate sistemul de operare si aplicatiile principale.

Iata ca QNAP vrea sa speculeze aceste avantaje legate de performante si anunta echipamente NAS de retea special construite pentru SSD-uri de 2.5 inchi.

Acestea ar fi modelul Turbo NAS TS-451S, cu patru sertare si procesor Intel Celeron la 2.41GHz, precum si modelele TS-453S Pro (4-sertare) si TS-853S Pro (8-sertare), recomandate pentru afacerile mici si mijlocii. Astfel, utilizatorii vor putea identifica mai ușor diferitele opțiuni din aceeași categorie de produse.

Normal, aceste NAS-uri pot functiona la fel de bine si cu hard disk-uri de 2.5 inchi. Si, de asemenea, pentru a utiliza SSD-uri va trebui sa va multumiti cu un spatiu de stocare mai mic decat cel oferit in general de HDD-uri. Va amintesc ca SSD-uri de peste 512GB sunt destul de scumpe, pretul per GB fiind inca mai mare decat cel oferit de HDD-uri.

Comparativ cu modelul TS-453 Pro cu hard disk-uri de 3.5 inchi, TS-453S Pro are un pret mai accesibil si ocupa jumatate din spatiul fizic. Bineinteles, si aceste sisteme NAS de retea cu SSD-uri dispun de toate facilitatile si aplicatiile native de la QNAP, care le pot transforma in mici cloud-uri personale, utile la accesarea continutului digital de oriunde din internet, de pe orice device.

QNAP Turbo NAS TS-853s

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *