Mio MiVue 588 – Noua camera video de masina

Mio, renumit producator de dispozitive GPS, este mai nou cunoscut si pentru camerele video de masina, chiar am avut ocazia sa va povestesc impresiile mele despre modelele Mio MiVue 358 si Mio MiVue 538.

Iata ca acum anunta disponibilitatea pe piata locala a camerei Mio MiVue 588 care are senzor Exmor CMOS de la Sony si un pret de aproximativ 900 Lei. Aceasta promite o calitate superioara a inregistrarilor video, chiar poate fi dotata optional cu filtru antireflex care diminueaza efectul de reflexie cauzat de lumina puternica a soarelui.

Mio MiVue 588 are un ecran tactil de 2.5 inchi, foarte bun pentru pozitionarea optima a cadrului de filmat, plus un receptor GPS care inregistreaza traseele parcurse, pentru a fi afisate ulterior pe o harta Google Maps, impreuna cu directia, viteza si coordonatele geografice.

In plus, noua camera MiVue semnaleaza in timpul deplasarii locurile unde sunt amplasate camerele video atat vizual cat si sonor, indicand pe ecran viteza curenta a autovehiculului, limita legala, precum si distanta ramasa pana la respectivul punct de supraveghere. Normal, permite actualizarea bazei de date, fara costuri suplimentare. Ce bun ar fi fost si un detector de radar… 😀

Lentilele camerei sunt luminoase, avand o deschidere a diafragmei de f/1.4, inregistrarile full HD realizandu-se la unghi de cuprindere de 130 de grade, destul de larg as spune eu. Normal, poate face si poze, nu numai videoclipuri.

Mio MiVue 588

Normal, poate fi utilizata si ca martor ocular in cazul unui eveniment nedorit in trafic, asta in cazul in care probele video sunt acceptate. Camera are senzor cu trei axe integrat care inregistreaza directia de deplasare si care poate detecta punctul de provenienta si forta impactului, chiar si in cazul unei coliziuni auto din spate. Normal, in aceste cazuri nedorite, Mio MiVue 588 va inregistra evenimentul iar clipul rezultat va fi protejat la stergerile accidentale. In caz ca aveti curaj sa o lasati la vedere cand masina este parcata, are si functie Parking Mode inregistreaza orice miscare detectata.

Chiar sunt curios daca imaginile video inregistrate sunt mai bune decat cele obtinute cu modelele anterioare. M-ar interesa sa vad si cum sta la filmarea de noapte. Revin cu impresii daca voi avea posibilitatea sa o testez.

Specificatiile camerei sunt urmatoarele:

 • Ecran de 2,5 inci
 • Senzor ExmorTM Sony
 • Filtru antireflex (opțional)
 • Înregistrare Full HD la 1080p cu tehnologia de compresie H.264
 • GPS încorporat
 • Bază de date pentru radarele fixe, cu actualizare pe viaţa a produsului
 • Senzor G cu 3 axe
 • Cameră cu unghi larg, de 130 de grade
 • Mod de fotografiere care permite marcarea coordonatelor geografice
 • Funcție Parking Mode ce permite o supraveghere continuă a locului unde este parcat autoturismul
 • Microfon încorporat
 • Dimensiuni: 64mm X 65,1 mm X 36,5mm
 • Greutate: 97,8 g

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *