Archer C5, nou router wireless performant de la TP-LINK

Vad ca au loc tot mai multe si mai multe lansari de routere wireless, chiar am constatat ca este o adevarata rivalitate pe acest segment de piata intre principalii producatori, chiar si la noi in tara. Si nu este de mirare, conexiunea wireless la internet a devenit tot mai importanta atat in caminele noastre cat si in cadrul companiilor. Smartphone-ul fara internet este ca fantana fara apa, nu te poti bucura de toate functiile sale fara conexiunea la World Wide Web si la serviciile sale.

Capul de afis astazi l-a tinut compania TP-LINK care a prezentat noul router Archer C5, cu viteze wireless de pana la 1.2 Gbps, dar si adaptorul USB Wireless Dual Band – Archer T2U. Ambele dispozitive functioneaza pe standardul Wi-Fi 802.11ac, care ofera viteze de transfer de trei ori mai mari fata de cel 802.11n.

Mai precis TP-Link Archer C5 poate oferi o viteza maxima de 867Mbps in frecventa de 5GHz si de 300Mbps in cea de 2.4GHz. De asemenea, noul router promite un semnal wireless excelent, cu o acoperire mai buna, in toate directiile, datorita celor sase antene, trei interne si inca trei externe. Cele trei antene externe detasabile se ocupa de banda de 5GHz iar celelalte sunt dedicate frecventei de 2.4GHz.

Normal, pentru a te bucura cu adevarat de vitezele de internet superioare oferite de providerii nostri de internet, dar si pentru un transfer rapid al datelor intre echipamentele din reteaua interna, routerul este echipat cu port WAN Gigabit si inca patru porturi LAN Gigabit. Si, dupa cate am constatat de curand, routerele TP-LINK sunt performante, cel putin asa a fost modelul Archer C2.

De asenenea, are doua porturi USB 2.0 prin intermediul carora puteti partaja atat documente sau fisiere multimedia cat si o imprimanta. Se pare ca acum exista si o aplicatie de Android si iOS, TP-LINK Tether, pentru accesarea, gestionarea sau partajarea resurselor si pe device-urile mobile.

TP-LINK Archer T2U este un adaptor USB Wireless cu frecvente simultane de 2.4GHz si 5GHz, bun atat pentru desktopuri cat si pentru laptopurile cu placa de retea wi-fi de tip N. Acesta este in stare sa ofere conexiuni wireless de pana la 433Mbps in banda de 5GHz si de pană la 150Mbps in frecventa de 2.4GHz.

Noile dispozitive vor fi disponibile cu preturi de la 440 Lei, pentru routerul TP-LINK Archer C5, si de 95 Lei, pentru adaptorul USB wireless TP-LINK Archer T2U.

Pentru mai multe informatii, vizitati pagina www.tp-link.ro.

TP-LINK Archer C5

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “Archer C5, nou router wireless performant de la TP-LINK

 • December 12, 2014 at 3:55 pm
  Permalink

  Am avut Archer C7, care ar fi mai bun ca asta, dar era pistol cu apa. Pana am dat de D-Link Dir-880L. Cu C7 aveam 500mbps WAN si cu D880L am 900mbps WAN cu abonament Gb. Si semnal mult mai stabil.
  Routerele nu au asa mari diferente de semnal, indiferent de model. Pentru ca sunt limitate de producator din fabrica. “Regulations” bla bla 🙂

  Reply
  • December 12, 2014 at 10:00 pm
   Permalink

   :)) Eu am un Trendnet acum… care merge foarte bine… da mi-as lua un ASUS d-ala cu Control Parental… 😀

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *